Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca ilçe Başkanı Arif Kocacık ve bir grup partili, Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sundu.
CHP Kumluca ilçe binasında toplanan partililer, ellerinde Türk bayrakları ve parti çelengiyle parti binasından Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.
CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, parti çelengini Atatürk büstüne koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapan Kocacık, kendilerine milli bayramları kutlamak, Atatürk anıtına çelenk sunmak için bile izin verilmediğini söyledi.
Ülkeyi düşman işgalinden kurtaran İstiklal Savaşı şehitlerini anmak için kimseden izin almayacaklarını vurgulayan Kocacık, "Çünkü atalarımız Cumhuriyet'i kurarken kimseden izin almamışlardır. Biz de kutlarken kimseden izin almayacağız" dedi.
Kocacık, Cumhuriyet'in bekçisi olmaktan gurur duyduklarını, Cumhuriyet'in dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırdığını ifade etti.
Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.
Muhabir: Mehmet Çakmak
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz