YURTHABER

Nevşehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Nevşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Nevşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Abdurrahman Savaş'ın tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama etkinlikleri, Gazi Stadı'nda devam etti. Vali Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutan Vekili Yarbay Bekir Uzun, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Vali Savaş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 89. yılını coşku ile kutlamanın sevincini yaşadığını söyledi.

Cumhuriyetin gücünü halktan alan yönetim şekli olduğunu vurgulayan Savaş, cumhuriyetle hedeflenen, dünyanın güçlü devletleri arasında yer alma ülküsünün Türk milleti tarafından da benimsendiğini ve bu hedefe ulaşıldığını kaydetti.

Türkiye'nin sanayileşme ve ekonomi alanında önemli noktalara geldiğini, demokratikleşme sürecinde de önemli mesafeler aldığını belirten Savaş, bu yapısıyla çevresindeki ülkelere de model olduğunu ifade etti.

Savaş'ın konuşmasının ardından Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın (JAKEM) atlı birlikleri ve eğitimli köpekleri gösteri sundu.

Tören, kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen spor müsabakalarında dereceye girenlere madalya verilmesinin ardından Nevşehir Belediye Korosu'nun konseri ile sona erdi.

Muhabir: Murat Asil / Mustafa Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler