Konya'nın Çumra ilçesindeki mahalle ve köy muhtarları, Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesisleri'ni gezdi.
Çumra'nın mahalle ve köy muhtarlarının Seydibey Entegre Tesisleri'ne gerçekleştirdiği gezi sırasında, Patates Nişastası Fabrikası'nın kurulma çalışmalarına başlandığını bildiren Seydibey Entegre Tesisleri Genel Müdürü İlker İhsan Çabukol, Türkiye'de mısır ve buğdaydan üretilen nişasta fabrikalarının olduğunu ancak, patates nişastası fabrikasının bulunmadığını ve ülkemizdeki patates nişastalarının yurtdışından ithal edildiğini söyledi.
Türkiye'nin yıllık 30 bin ton patates nişastası ithal ettiğini ve bunun için de döviz ödendiğine dikkat çeken Çabukol, "Pankobirlik Genel Başkanımız Recep Konuk'un önderliğinde başlattığımız yatırımlara yenilerini eklemek için çalışmalarımız sürüyor. Nişasta fabrikası da bu yatırımlarımızdan birisidir. Önümüzdeki yıl bu tesisleri bölgemize kazandıracağız ve bu tesisle birlikte yüzde 100'lük kapasite artırımının yanında donuk sebze üretimini gerçekleştirecek tesisleri de hizmete açacağız" dedi.
Konya Şeker'in bünyesinde kurduğu Seydibey'in dünyanın en son ve en modern teknoloji ile donatıldığını ve Türkiye'nin en büyük patates işleme tesisi olduğunu anlatan Çabukol, 'Pratiko' markası ile parmak patates üretimine başlandı, soğan halkası ve patates kroketi üretimin de yapıldığını sözlerine ekledi.
Çumra'nın mahalle ve köy muhtarları Seydibey'den sonra yol Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi'ni de ziyaret ettiler ve burada Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'la bir süre görüştüler.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Çumra'nın mahalle ve köy muhtarlarını tesislerde görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Et-Süt Gıda Kompleksi'nin, sahip olacağı teknolojik üstünlüklerin yanı sıra, üretim ve ürün kalitesiyle sektörün öncüsü olacağını, ülke genelinde taze et ihtiyacının yaklaşık yüzde 15'ini tek başına karşılayabilecek üretim kapasitesine ulaşacağını söyledi.
Konuk, tesisin ve tesisin üretim sürecinin devreye girmesiyle ülkedeki hayvan varlığında hissedilir bir artışın da tetikleneceğini ifade etti ve üretimin arzu edilen seviyeye ulaşılmasıyla birlikte et ve süt ürünleri fiyatlarının konjonktüre göre dalgalanmayacağını açıkladı.
Tesislerin üretime başlamasıyla birlikte planlanan et ve süt temini organizasyonu sayesinde Türkiye'nin daha az hayvan ve daha az karkas et ithal edeceğini savunan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 'Panagro Et ve Süt Tesisleri'nin üretim organizasyonu, tarlaya atılan tohumla başlayıp, hasatla devam eden süreçle birlikte hayvan metabolizmasında süte, ete dönüştüğü, sütün sağılıp fabrikaya ulaştırıldığı, orada işlenip mamul ürüne ve o ürünün de tüketiciye ulaştırıldığı, tüm üretim ve tüketim zincirini kapsıyor. Bu projenin içinde hayvancılığın geliştirilmesi var. Irk ıslahı ve verimli ırkların üreticiye kazandırılması var. En önemlisi de bölge hayvancılığı geliştirilirken ülke insanını ulaşılabilir fiyatlarla kaliteli sağlıklı ve doğallığından endişe etmeyeceği et ve süt ürünleri ile buluşturma hedefi var' diye konuştu.
Muhtarlar adına söz alan İzzetbey Mahallesi Muhtarı İsmail Toksöz ise bölgeye yapılan yatırımlardan dolayı Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'a teşekkür ettiklerini ve yatırımlardan gurur duyduklarını belirterek, Çumralı mahalle ve köy muhtarlarının Başkan Konuk'a olan desteklerinin devam edeceğini ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz