YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çürük Ve Diş Eti Hastalıkları Diğer Rahatsızlıkları Tetikliyor

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, düzenli bakım yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan diş...

Çürük Ve Diş Eti Hastalıkları Diğer Rahatsızlıkları Tetikliyor

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, düzenli bakım yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının diğer bir çok rahatsızlığı tetiklediği belirtti.

Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilediğini kaydeden Dr. Şenol Okur, diş çürükleri ile dişeti hastalıklarının kalp-damar hastalıklarını, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığını ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı risklerini artırdığını söyledi. 19-23 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda ağız ve diş sağlığı konusunda etkinlikler düzenleneceğini belirten Okur, “Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı risklerini artırmaktadır” dedi.

Ağız ve diş sağlığı konusunda il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Okur, “Sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek için Ağız ve Diş Sağlığı Haftasında bütün sağlık kuruluşlarımız ile birlikte eğitim ve tarama çalışmaları yapılmakta olup, diş çürükleri, dişeti hastalıklarının önemi, ağız kanserleri, hamilelikte ağız ve diş sağlığı, koruma yolları, doğru diş fırçalama yöntemi, diş ipi kullanımı,diş hekimine düzenli olarak gitme alışkanlığını kazandırma, yeterli ve dengeli beslenme konularında öğrencilere, öğretmenlere ve halka yönelik eğitimler yapılmaktadır. Ağız ve diş taramasından geçen öğrenciler, diş tedavileri için diş hekimi bulunan en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. Ağız ve diş sağlığını koruyabilmek için öncelikle kişinin kendi sağlığının bilincinde olması gerekiyor. İyi bir ağız ve diş sağlığı kalitesine ulaşabilmek için günde en az 2 kere, sabah kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce dişlerin fırçalanması , günde en az bir kez diş ipi kullanılması, Yeterli ve dengeli beslenmek; sebze ve meyveden zengin, et, süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi hayvansal gıdaların yer aldığı öğünlerle beslenilmesi gerekmekte, En az altı ayda bir düzenli olarak diş hekimine kontrole gidilmesi ve teşhis edilen problemlerin hekimin önerisi doğrultusunda tedavisinin yaptırılması, Halkımızın diş hekimi eğitimi almış, diploması olan diş hekimlerine hijyenik ve güvenilir koşullarda muayene olmaları gerekiyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler