YURTHABER

Kastamonu
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Daday’da sağlık çalışanlarına ilk korona virüs aşısı uygulandı

Ksatamonu’nun Daday ilçesinde sağlık çalışanlarına ilk korona virüs aşısı uygulandı.Çin’den gelen Covid-19 aşısı tüm sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanırken, Daday’da da ilk aşı Devlet Hastanesi çalışanlarına yapıldı.Sağlık Bakanlığının Çin’den sipariş ettiği Covid-19 aşılarının 3 milyon dozluk ilk partisi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarında incelendikten sonra testleri başarı ile geçerek acil kullanım onayı almıştı.

Daday’da sağlık çalışanlarına ilk korona virüs aşısı uygulandı

Ksatamonu’nun Daday ilçesinde sağlık çalışanlarına ilk korona virüs aşısı uygulandı.
Çin’den gelen Covid-19 aşısı tüm sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanırken, Daday’da da ilk aşı Devlet Hastanesi çalışanlarına yapıldı.
Sağlık Bakanlığının Çin’den sipariş ettiği Covid-19 aşılarının 3 milyon dozluk ilk partisi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarında incelendikten sonra testleri başarı ile geçerek acil kullanım onayı almıştı. İlk aşılar Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kurul üyelerine uygulandı.
Aşılar ilk etapta sağlık çalışanları ve 65 yaş üzerinden başlamak üzere peyderpey uygulanacak. Daday’da ilk aşılama Daday Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Atakan Torun’a yapıldı. Daday Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi başta olmak üzere 90 sağlık çalışanına Covid-19 aşılarının ilk dozunu aldı. İki doz şeklinde uygulanacak aşılamanın ikinci dozu ise 28 gün sonra yapılacak. Daday Devlet Hastanesi’nde oluşturulan 5 adet aşı odası ve 5 sağlık personeli ile aşı işlemlerine başlanırken, aşı olmak isteyen vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)’den sorgulama yaparak aşı tarihlerini öğrenip, en yakın sağlık kuruluşuna başvuru yapabilecekler.

Daday’da sağlık çalışanlarına ilk korona virüs aşısı uygulandı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler