Danıştay 8. Dairesi’nin, Türkiye Barolar Birliği’nin itirazını reddederek, avukatların başörtüsüyle duruşmalara girmesine imkan tanıyan kararını ‘özgürlükler’ adına atılmış önemli bir karar olarak değerlendiren başörtülü avukatlar, baroların düzenlediği ruhsat törenlerinde de yasağın kalkmasını istedi.
Danıştay’ın kararının ardından, ülke genelinde olduğu gibi Bursa Adliye Sarayı’nda da başörtülü avukatlar duruşmalara girmeye başladı. Bursa Barosu Avukatlarından Neşe Aygün, Danıştay’ın kararının özgürlükler açısından önemli olduğunu söyledi. Avukat Aygün, “Danıştay’ın kararını, özgürlükçü bir karar olarak yorumlamak gerekir. Demokratikleşme sürecinde bu olumlu adım oldu. Okullarda herkesle birlikte okuyup, mesleğimizi de bu anlamda burada birlikte yapmak isterken adliyede yasakla karşılaşıyorduk. Duruşmalara giremiyorduk, müvekkillerimize karşı bu da bir eksiklik oluyordu. Bizim açımızdan bu artık kalkmış oldu. Şimdi rahatlıkla gerçek anlamda görevimizi yapıyoruz.” dedi.
Avukat Ebru Kocagöz de Danıştay’ın kararıyla çok sevindiklerini kaydetti. Kocagöz, şunları söyledi: “Karar, gerçekten çok sevindirdi. Bugüne kadar duruşmalara giremiyorduk, bundan sonra biz de mutfak kısmında yer almamıza rağmen duruşmalarda boy gösteremiyorduk. Özgürlükler anlamında verilmiş çok güzel karar. Bundan sonra devamı gelir inşallah.”
BAROLARIN RUHSAT TÖRENLERİNDE DE SERBEST OLSUN
Danıştay’ın kararını, meslektaşları açısından olumlu bulduğunu vurgulayan Avukat Müge Yılmaz ise “Daha önce ruhsatımızı alırken başımızı da açıp cübbemizi o şekilde giymek zorunda kalıyorduk. Umarız, ruhsat törenlerinde de bu şekilde yer alma imkanımız olur.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz