HABER

David Cameron çöpçatanlık uygulamasına kaydoldu

İngiltere Başbakanı David Cameron İngiltere'nin AB üyeliğinin devamı konusunda yapılacak referandum öncesi gençlerin ilgisini çekmek adına ilginç bir yöntem seçti.

David Cameron çöpçatanlık uygulamasına kaydoldu

İngiltere'nin AB üyeliğinin devamı konusunda yapılacak referandum öncesi İngiltere Başbakanı Cameron, gençlerin oyunu almak için kampanyasını çöpçatanlık uygulaması Tinder'a da taşıdı.

Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin devam edip etmemesi konusunda 23 Haziran'da referanduma gidecek olan İngiltere'de Başbakan David Cameron, genç seçmenlerin oyunu alabilmek için kampanyasını çöpçatanlık uygulaması Tinder'a taşıyor.

BUZZFEED, FACEBOOK, GOOGLE VE TWITTER...

Aljazeera Türk'te yer alan habere göre; İngiltere'nin AB'ye üyeliğinin devamını savunan Cameron'ın Tinder ile işbirliğinin ayrıntıları tam olarak belli değil. Ancak İngiliz Başbakan, genç seçmenlerin oy kullanmasını teşvik etmek için ilk kez böyle bir yola başvurmuyor. Cameron, daha 13 Mayıs'ta da aralarında BuzzFeed, Facebook, Google ve Twitter'ın yöneticilerinin de bulunduğu internet sitesi yöneticilerini Başbakanlık Konutu'nda ağırlamış ve insanlara referandumda oy kullanmaları için kayıt olmalarını teşvik etmeye yönelik çağrılar yapmalarını talep etmişti.

KAYIT İÇİN TEŞVİK

Başbakanlık kaynakları konu hakkında İngiliz gazetesi The Times'a "İnsanların seçimde oy kullanmak için kayıt olmalarını teşvik etmek için daima yeni yollar arıyoruz" şeklinde konuştu.

DAHA ÖNCE DE KULLANILMIŞTI

Tinder ilk kez siyasi bir sürece dahil olmuyor. Uygulama Mart ayı sonunda da ABD'de "Swipe the Vote" (Oyunu Vur) isimli bir kampanya başlatmış, kampanya kapsamında kullanıcılara 10 temel meselede soruya verilen cevaplara katılıp katılmadıklarını sorarak, verilen yanıtları kullanıp bir başkan adayıyla eşleştirmişti.

TINDER NEDİR?

50 milyon kullanıcısı olduğu tahmin edilen çöpçatanlık uygulaması Tinder, ağırlıklı olarak fotoğraflara dayalı ve sağa-sola kaydırma hareketleriyle kullanıcıların birbiriyle eşleşip eşleşmeyeceğine karar veren bir sisteme sahip. 2012'de piyasaya çıkan uygulama, daha sonra pek çok benzerinin de ortaya çıkmasına sebep oldu.

En Çok Aranan Haberler