Nedenlerimizi sıralamaya başlamadan önce, eğer Deadpool karakterini sadece Wolverine: X-Men Origins rezaletiyle tanıdıysanız ve karakter hakkında pek bir fikre sahip değilseniz [
çizgi romanlardaki Deadpool hakkında biraz bilgi sahibi olmanızı öneririz.](https://www.mynet.com/marvelin-beyaz-perdeye-uyarlanan-en-siradisi-karakteri-deadpool-hakkinda-12-ilginc-bilgi-190101082646) Garanti ediyoruz, film sizin için çok daha keyifli hale gelecek. Öte yandan şu ana kadar izlediğiniz bütün süper kahraman filmlerini unutun çünkü Deadpool'dan bir X-Men ya da Avengers filmlerinden aldığınız tadı yakalamanız mümkün değil... fakat çok sıradışı ve keyifli bir çizgi roman filmi izleyeceksiniz. Filmin nerelerde oynadığını ve seanslarını merak ediyorsanız buraya sağ tıklayıp yeni bir sekmede açık tutarsanız içeriği okumanız bittikten sonra tekrar yukarı scroll etmenize gerek kalmaz. Ah bir de unutmadan, Jbc Yayıncılık'a bizi filme davet ettiği için de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz :)
Her şeyden önce Deadpool'un çizgi roman külliyatıyla biraz olsun tanışmışsanız Deadpool gibi sıradışı bir karakterin sinemaya nasıl uyarlanabileceği konusunda bir takım endişeleriniz olabilir. Fakat çizgi romanlardaki Deadpool sinemaya o kadar başarılı bir şekilde aktarılmış ki çizgi roman sayfalarından fırlamış ve ete kemiğe bürünmüş bir Deadpool duruyor karşınızda. Dördüncü duvarı aşmasından en stresli durumlarda bile absürdlüğünden asla ödün vermeyen laubaliliğine kadar çizgi roman Deadpool'un en sevdiğimiz özellikleri en iyi şekilde perdeye yansıyor.
Eh, haliyle beyaz perdeye bu kadar iyi taşınan Deadpool, zaman zaman izleyiciyi biraz fazla kana ve grafik şiddete maruz bıraksa da (film +17 hanımlar & beyler) çizgi romanlarda ortaya çıkan mizahı da beraberinde getiriyor. Yalnız önden uyaralım; Deadpool mizahı fazlasıyla cinsellik ve şiddet içerir... ki Deadpool'la ilgili yukarıda bahsi geçen içeriğimize bir göz attıysanız zaten bunu çoktan biliyorsunuz.
Filmdeki mizah sadece Deadpool'un, karakter özellikleriyle de sınırlı kalmıyor. Film kendi tarzını ciddiye almayışıyla, senaryosundaki 'saçmalıklarla' dalga geçmesiyle bir yandan çuvaldızı kendisine batırıyor. Zaten bu durum kendi başına bir mizah öğesi oluyor. Bunu örneklemek için ufak bir spoiler vermek zorunda kalacağım. Bir sahnede Deadpool Xavier'ın okuluna gidiyor ve filmde yer aldığını zaten bildiğimiz Negasonic Teenage Warhead ve Collossus Deadpool'u karşılıyor. Bunun üzerine Deadpool "koskoca malikanede sadece siz mi yaşıyorsunuz, yoksa stüdyonun parası başka bir X-Man'ı filme taşımaya yetmedi mi" diyor.
Deadpool'un telif hakları da X-Men'in de olduğu gibi FOX stüdyolarında olan bir kahraman. Fakat bu Deadpool'u gerek hakları SONY'de olan Spiderman'e, gerekse Marvel'in kendi stüdyosunun ürettiği Avengers filmlerine acımasız göndermeler yapmasına ya da Ryan Reynolds'un gerçekten bir facia olan DC Comics karakteri Green Lantern'e laf sokmasına engel olmuyor. Daha neler neler var ama filmle ilgili merakınızı taze tutmak adına çok da detaya girmeyelim.
Filmin +17 olduğunu söylemiştik değil mi? Filmde hem Reynolds'u hem de filmi izlemek için yeter de artar nedenlerimizden biri Morena Baccarin'i tüm çıplaklıklarıyla görme imkanı veriyor. Ha, bu arada... [
Geekyapar](http://geekyapar.com/)'dan okuduğumuz bir habere göre 2016 sonbaharında filmin daha ayıp bir versiyonu Blu-ray ve DVD'ye gelecekmiş... Heyecanla bekliyoruz.
Sözler kifayetsiz...
Öncelikle Deadpool'daki cameo'lar şu ana kadar alıştığınız türden değil. Filmle ilgili daha önce kimlerin, hangi karakterleriyle cameo yapacakları ile ilgili birçok haber, dedikodu dolaştı. Hugh Jackman'ın Wolverine'si ise bunlardan biriydi. "Fakat hiç sandığınız gibi değil" diyerek bu konudaki merakınızı biraz arttıralım :)
Zaten film daha vizyona girmeden iki gün önce Deadpool 2 için imzalar atıldı. Filmin son sahnesinde yeni filmle ilgili çok tatlı bir sürpriz, çok sürpriz bir şekilde duyuruluyor ;)
Gerçekten beyaz perdeye uyarlanan çizgi roman karakterlerinin hemen hemen tüm ilk filmlerinde origin hikayelerini izlemekten siz de bıkmadınız mı? Şu ana kadar kaç kere Hulk, kaç kez Spider-Man, kim bilir kaç kere Superman ve Batman origin hikayesi izledik. Eh, yeter artık! Bilmediğimiz bir karakter olsa bile origin hikayesi izlemekten gına geldi. İnsanlar çizgi roman filmlerine süper kahraman buhranları izlemeye gitmek istemiyor. Eğlenmeye, aksiyon görmeye, kendi buhranlarını unutmaya gidiyor. Eğer Deadpool'a "emeeen, yine mi origin anlatıyolar" diye gitmemeyi düşünüyorsanız... düşünmeyin. Filmin geri dönüşlü anlatışları ve filmdeki dış sesin de Deadpool'a ait olması insana bir origin hikayesi izlediğini unutturuyor. Deadpool'un origin hikayesi öyle güzel ara geçişler ve anlatım teknikleriyle eklemlenmiş ki filme, bu sahneler filmin yüksek temposu arasında rahatlatıcı sekanslar gibi geliyor.
Uzun lafın kısası Deadpool, şu ana kadar izlediğiniz çizgi roman uyarlaması filmlerden çok farklı, çok sıradışı, çok daha kanlı, çok daha terbiyesiz ve... biraz iddialı olacak ama çok daha eğlenceli. Şimdiden iyi seyirler.