Giresun Üniversitesi'ne bağlı Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever, başta bina ve akademik personel olmak üzere ciddi sorunların bulunduğunu, çözümleri için Görele halkından destek beklediklerini söyledi.
Sever, gazetecilerin sorularını değerlendirerek, yaşanan sorunlardan yakındı. Yaşadıkları en büyük sorunun fakülte ve yüksekokul binasının halen tamamlanamaması olduğunu dile getiren Sever, yeterli kaynağın olmaması nedeniyle binanın yapımının durduğunu anlattı. Binanın tamamlanma sürecinin gelecek yıla kaldığını vurgulayan Sever, "İnşaatın ihaleye çıkması ve bunu TOKİ’nin alması ve alma tarihi çok önemli. İhaleye çıkması en az 3 ay sürüyor, yani ihalenin Mart 2012’den önce olacağını sanmıyorum. En erken nisan, mayısta inşaata başlanır. 2013 yazına doğru biter. Binanın kaba inşaatı hemen hemen bitmek üzere. Proje tadilatının onaylanması çok önemli, aksi taktirde fakülte ve yüksekokula yeni bölümler açmak çok zor.” dedi.
'Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yeni öğrenci alınacak mı?' sorusuna ise Dekan Sever, “Şu anda geçici olarak kullandığımız okul binamızda gece eğitimi için yeterli sınıf olmadığından burada en fazla bir bölüm uygulayabiliriz. Halen 5 sınıfta eğitim veriliyor. Bu sayı seneye 7 sınıfa çıkarılacak. 100 civarında öğrenci daha Görele'de eğitim-öğretime başlayacak.” diye cevap verdi. “Yedi sınıfla ancak 2. öğretim olabilir. 2. öğretimin açılabilmesi için öğretim üyesi şart, şimdi bizim öğretim üyemiz yok.” diyen Sever, sözlerini şöyle sürdürdü: “Senatodan geçirebilirsek YÖK’e göndereceğiz, olumlu sonuç gelirse '2. öğretim açabiliriz' diye düşünüyorum. Önceliğimiz o, eğer bunu başarabilirsek gece bölümünü de aktif hale getireceğiz. Mevcut binanın konumuna göre ancak bunu yapabiliyoruz. Diğer bir çalışmamız da, araştırıyoruz şu anda bölüm kurma, yeni bölümler açma planımız var. Önce 2, sonra toplam 4 bölüm hedefliyorum. Bankacılık ve Finans dışında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik var önceliklerim arasında. Uluslararası Ticaret var. Bir de son yıllarda çok revaçta olan Sigortacılık ve Risk Yönetimi diye bir bölüm var. 3’ünü de açarsak 4 bölüm yapıyor. Bu da yetiyor. Şu anda açılacak bölümler bunlar. Bu 4 bölümü açmış olsak yaklaşık 2 bin öğrenci olur. Bu da 'Görele’ye yeter' diye düşünüyorum. Bu bölümleri ancak yapılmakta olan yeni okul binasında gerçekleştirebiliriz."
Üniversitelerde YÖK’ün bir kriteri olduğunu hatırlatan Sever, "YÖK diyor ki 'Bir yere öğrenci alabilmeniz için en az 3 tane öğretim üyesi gerekir.' Şu anda buraya öğretim üyesi gelmez gelmiyor da, getiremiyoruz. Mesela geçen haftalarda kadro çıktı. Ama hiç kimse müracaat etmedi. Gelmez çünkü binamız yetersiz, lojmanımız yok, 2. eğitim yok. Hatta Göreleli öğretim görevlileri de gelmiyor. Çünkü bulunduğu yerde şartlar buraya göre çok iyi, o yüzden gelmek istemiyor. Ama burada lojman sorunu çözülürse öğretim görevlisi ancak o zaman gelir.” şeklinde konuştu.
Giresun Üniversitesi'ne bağlı Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever, ilçelerdeki durumu da şu şekilde değerlendirdi: "Şu anda Görele Güzel Sanatlar Fakülte binası 2 yıl önce başlamasına rağmen Tirebolu İletişim Fakülte binası bir adım önde gidiyor. Şu anda ilçelerin içinde en kötü durumda olan ilçeler Görele ile Dereli ilçesi. Diğer ilçelerde şimdilik bir sıkıntı yok. 2012 yılında 3 tane öğretim üyesi talep edeceğim. 2. öğretimi açabilirsek, bir de inşaat bir an evvel başlarsa, elini eteğini çekmiş ve küsmüş Görele esnafının da motivasyonunu sağlarsak, 15 dairelik lojman da yapılırsa işte o zaman öğretim üyesi gelir.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz