EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış ne demek? Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış ne anlama gelir?

Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış ne demek? Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış TDK sözlük anlamı nedir? Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış ne demek?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, günlük hayatta çok sık kullandığımız kalıplaşmış sözlerdir. Ancak hepsinin anlamını bilmek zordur. Bu nedenle bilinmeyen ifadeler için sözlüklere başvurulur. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerin anlamları TDK tarafından belirlenip çeşitli kaynaklarda paylaşılmaktadır. TDK’ye göre Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış ifadesinin anlamı nedir? Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış ne demektir?

Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış Ne Demek? Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış TDK sözlük anlamı nedir?

  • Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. aklı kıt olan kimse, bir kez hoşuna gitmiş olan şeye benzettiği nesneyi, gerçekten ona benzemese de elde etmeye çalışır anlamında kullanılan bir söz

Deliye bal tattırmışlar, çarşıda katran bırakmamış ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

deli arlanmaz, soyu arlanır deli bayrağı açmak deli çıkmak
deli dana (veya danalar) gibi dönmek deli deli akanı, bura bura tıkarlar deli deliden hoşlanır, imam ölüden
deli deliyi görünce çomağını (veya değneğini) saklar (veya gizler) deli etmek deli gibi
deli ile çıkma yola, başına getirir bela deli kızın çeyizi gibi deli olmak
deli olmak işten değil deli pösteki sayar gibi deli saraylı gibi
deliden al uslu haberi delinin eline değnek vermek ... delisi (olmak)
deliye dönmek deliye her gün bayram deliye taş atma, başını yarar

En Çok Aranan Haberler