YURTHABER

Hakkari
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş, savcının soruşturmadan alınmasını eleştirdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın şüpheli olarak...

Demirtaş, savcının soruşturmadan alınmasını eleştirdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın şüpheli olarak ifadesinin alınmasını isteyen savcı Sadettin Sarıkaya'nın soruşturmadan alınmasını eleştirdi.
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını isteyen Demirtaş, MİT'e yönelik operasyonla ortaya çıkan krizin çözülme şeklinin yeni krizler üreteceğini belirtti. Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti: "Şimdi anlaşılıyor ki AK Parti bu krizden güç devşirmeye çalışacak. Bu krizin çözülmesinin en etkili ve en demokratik yolu özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıdır. Fakat bunu yapmak yerine Başbakan kendisi için özel yetkili görevliler grubu oluşturmak istiyor. Dokunulmazlığı olan, hiçbir şekilde yargının dokunamayacağı bir grup oluşturmak istiyor. Bi defa kirli eller kirli suyla yıkanmaz. Ortada bir AK Parti krizi olduğu anlaşılıyor, AK Parti'nin oluşturduğu bir yargı vesayeti olduğu anlaşılıyor. Biz kişiye özel bu tür düzenlemelerin asla demokratikleşmeye katkı sunacağını düşünmüyoruz. Yeni sorunlar yaratacaktır. Başbakan kendisini güçlendiriyor. Biz başbakanı güçlendirecek veya başbakanın egemenliğini, kişisel saltanatını güçlendirecek hiç bir girişimin destekçisi olmayız."
Başbakan Erdoğan'ın, MİT'in PKK ve İmralı ile yürütülen müzakereleri açıklamasını isteyen Demirtaş, "MİT sonuçta Başbakanlık'a bağlı. MİT'in yaptığı faaliyeti hükümetin saklaması son derece doğaldır. Fakat bunu savunurken siyasi bir irade arkasına koymuyorlar. Yani örneğin PKK ve İmralı ile yürütülen müzakerenin doğru olduğu, yapılması gerektiği, mutlaka bunun yapılması gerektiği ile ilgili bir siyasi irade ortaya koymalılar. 'Sadece biz görevlendirmiştik, bu da terörle mücadelenin bir parçasıdır' deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Bu yanlıştır. MİT'in yaptığı faaliyetler her neyse başbakanın talimatıyla yapılmışsa başbakan çıksın bütün bunları açıkça savunsun. Bütün bunların doğru olduğunu, tekrar yapılacağını, yapılması gerektiğini söylesin. Bütün bunlar demokrasiye katkı sunar." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler