YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denetimlerde iki ayda 1 ton gıda imha edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nisan ve Mayıs ayları içinde 900 işyerini denetime tabi tuttu. Denetim ekipleri,...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nisan ve Mayıs ayları içinde 900 işyerini denetime tabi tuttu. Denetim ekipleri, iki ay içerisinde sağlığa uygun olmayan 1 ton 150 kilogram sıvı ve katı gıdaya el koyarak imha etti. Vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmaları için denetimlerine titizlikle devam eden ekipler, tüketicilere, esnafa bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü ile ilgili ilçe belediyelerinin de desteğini alarak denetim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Vatandaşların gönüllerince ve rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak için yürütülen denetimler Nisan ve Mayıs aylarında da sürdü. İki ayda denetim ekiplerince 900’den fazla iş yerinin denetimi yapıldı. Büfe, bakkal, market, kasap, lokanta, yemek fabrikası, kafeterya ve çay ocakları ile toptancıların yanı sıra üretim, imalat, işleme, paketleme yapılan işletmelerde gerçekleştirildi. Bu denetimlerde 800 kilogram katı gıda maddesi ile 350 litre olmak üzere toplam 1 ton 150 kilo sıvı gıda maddesine el konuldu. Son tüketim tarihi geçmiş, üretim izni olmayan, etiket bilgileri tam olmayan, saklama ve muhafaza koşulları uygun olmadığı için bozulmuş gıda maddeleri imha edildi.
Ekipler iş yeri, personel, alet ekipmanda genel temizlik ve hijyen ile iş yerlerinde kullanılan ya da satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği, çalışanların sağlık muayeneleri, zararlı mücadelesi gibi konularda titiz incelemeler yaptı. Tüketicilerin alışveriş yaparken gıda maddelerinin son tüketim tarihleri ile muhafaza koşullarına dikkat etmeleri istenerek, iş yerlerinde gördüğü gıda ve hijyenle ilgili her türlü olumsuzlukları Alo Zabıta veya Alo Gıda ihbar ve şikâyet hatlarına bildirmelerinin önemi vurgulandı.
Büyükşehir yetkilileri iş yerlerinde görülebilecek karasinek, sivrisinek gibi uçucu haşeratlar ile hamamböceği türleri ve fare gibi kemirgenlerle bilinçli ve etkin mücadele yöntemlerinin yapılması şart olduğunu ifade ederek, şu uyarılarda bulundu: “İşletme sahiplerinin iş yerlerinin ilaçlamasını yaptırırken bazı hususları da gözardı etmemeleri gerekir. Etkin bir mücadele ile işletmeyi zararlı haşereden temizlemek için yapılan ilaçlama kadar iş yeri depo ve üretim alanı gibi kapalı alanlarının havalandırma, kapı ve pencereleri, atık su giderleri gibi dış ortamdan haşere girişine olanak sağlayabilecek kısımlarında gerekli tedbir ve önlemlerin alınması önem taşımaktadır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler