Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, Bölgede koruma altındaki nadir alanlardan biri olan Karataş İlçesi'ne bağlı Akyatan Lagünü'nü çevreleyen 22 kilometrelik yaban hayatı geliştirme sahası, bölge halkının günlük yaşamına kapalı tutuluyor. Lagünün gelişiminin bozulmaması için kumsalın dahi kullanılmasına izin verilmiyor. Ancak denizden gelen çöpler sahili kirletmeye yetiyor. Yaban hayatı geliştirme sahası, birçok canlıya da ev sahipliği yapıyor. WWF görevlileri ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, nesli tükenen ve koruma altında olan türlerin burada popülasyonunu arttırmaya çalışıyor. Bunlar arasında deniz kaplumbağası, saz kedisi ve turna bulunuyor.
DENİZE ÇÖP ATMAYIN
1 Haziran itibariyle Akyatan Lagünü'nde yumurtlama sezonu nedeniyle göreve başlayan WWF Türkiye gönüllüleri, Dünya Deniz Kaplumbağaları Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Gönüllüler, sahilde topladıkları poşet ve plastik şişeleri kaplumbağa şekli vererek yığdı. Sahildeki çöplerin yavru deniz kaplumbağalarının denize ulaşmasını zorlaştırdığını belirten gönüllüler, "Denizdeki kaplumbağalar da poşetleri deniz anası sanıp yutuyor ve boğularak ölüyor. Kumsallarımızı temiz tutarak ve denize çöp atmayarak kaplumbağaların hayatını kurtarabiliriz. Yuvalama kumsallarında deniz kaplumbağalarının korunmasına emek veren tüm gönüllülere teşekkür ediyoruz" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz