Türk Dil Kurumu tarafından yapılan birleşik kelimeler tanımlaması şu şekildedir: Belirtisiz isim tamlamaları, sıfat tamlamaları, isnat grupları, birleşik fiiller, ikilemeler, kısaltma grupları ve kalıplaşmış çekimli fiillerden oluşan ifadeler yeni bir kavramı oluşturduklarında birleşik kelime adını alırlar. Birleşik kelimeler anlamlarına göre belirlenen kurallar etrafında bitişik veya ayrı olarak yazılmalıdır. Yazı dilinde sıklıkla yapılan yazım yanlışları ise bu tür sözcüklerin nasıl yazılacağı noktasındadır. Herhangi bir anlam kaybı yaşamadan etkili ve anlaşılır bir iletişim kurabilmek için yazım kurallarına dikkat edilmelidir.
Gecekondunun kelime anlamı olarak; Başı at başına benzeyen, suda dik duran, kuyruk yüzgeci olmayan bir deniz hayvanı olarak tanımlanır. Türkçede bulunan bunun gibi birleşik sözcüklerin doğru yazılış şekilleri oldukça kafa karıştırır. Birçok insan sözcüklerin doğru yazımlarına dikkat etse de bazıları da yazım hatalarını devam ettirerek bilgi kirliliğine sebep olurlar. Türkçenin korunması için sözcüklerin doğru yazılışlarına uymak vatandaşlık görevidir. Denizatı yazımı çoğunlukla ayrı şekilde yazılarak yazım hatası yapılmaktadır. Fakat denizatı TDK tarafından bitişik yazılması gereken birleşik bir kelime olarak nitelendirilmiştir.
Birleşik sözcükler, birden fazla kelimenin bir araya gelmesiyle yeni anlam ifade eden yeni kelime gruplarıdır. Bu tür sözcüklerin hatalı yazılması kelime anlamının bozulmasına sebep olabilir. Kelime anlamlarına göre doğru yazılış biçimleri TDK tarafından belirlenmiştir. Fakat birçok kişi birleşik sözcükler konusunda kafa karışıklığı yaşar. Bu nedenle denizatı ayrı mı yazılır sorusu sıklıkla sorulur. Denizatı TDK kurallarına göre bitişik yazılması gereken bir sözcüktür. Denizatı doğru yazılışı: