HABER

Denizbank'ın 2003 yılı performansı

İSTANBUL (İHA) - Deniz Bank 2003 yılında toplam aktiflerini 4 milyar dolara, mevduatını 2.7 milyar dolara yükseltirken, 71 milyon dolar net kar elde etti. Türkiye ekonomisine 2 milyar 780 milyon dolar kredi desteği sağlayan Deniz Bank'ın sermaye yeterlilik rasyosu da sektörün üzerinde bir oranla yüzde 18.3 olarak gerçekleşti.

Deniz Bank Finansal Hizmetler (DFH) Grubu Başkanı ve Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın 2003 yılı finansal sonuçlarını Polat Renaissance Otel'de düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı. Deniz Bank'ın şeffaflık ve tutarlılık ilkeleri çerçevesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da denetlenmiş finansal sonuçlarını basın ve kamuoyuyla paylaşma geleneğini devam ettirdiğini belirten Ateş, 2003 yılında, belirlemiş oldukları hedefe ulaştıklarını söyledi. Tüm finansal sonuçların, bankanın hızlı ve aynı zamanda sağlıklı büyüme trendini devam ettirdiğinin bir göstergesi niteliğinde olduğunu vurgulayan Ateş, Deniz Bank'ın müşterilerine ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı artırarak sürdüreceğini ifade etti.

Genel Müdür Ateş Deniz Bank'ın toplam aktiflerinin yüzde 28.4 oranında büyüterek 4 milyar 23 milyon dolara yükselttiğini belirterek, "71 milyon dolar net kar elde etti. Mevduat hacmini 2.7 milyar dolara çıkaran Deniz Bank, kullandırmış olduğu toplam kredi miktarını da 2002 yılına göre yüzde 35 artırarak Türkiye ekonomisine 2 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağladı" dedi.

SERMAYE YETERLİLİK RASYOSU Yüzde 18.3'lük seviye ile rasyosu en yüksek bankalar arasında bulunduklarına değinen Hakan Ateş, "Verimlilik artışının bir diğer göstergesi olarak sermaye getiri oranını da 2002 yılına göre yüzde 18'den yüzde 25'e yükselttik. Öte yandan Deniz Bank, faiz dışı giderlerini de sektör ortalamasının çok altına çekerek verimliliğini daha da artırıyor. Sektör ortalaması yüzde 4.7 olan faiz dışı giderlerin toplam aktiflere oranı, Deniz Bank'ta yüzde 2.9 olarak gerçekleşti. Yine, sektör ortalaması 50 bin dolar olan kişi başına faiz dışı gider de Deniz Bank'ta 28 bin dolar oldu" diye konuştu.

The Banker dergisinin "aktif büyüme, serbest sermaye yeterlilik ve büyümesi, karlılıkta sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme" kriterlerine göre Deniz Bank'ı Güney Avrupa ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen, Avrupa'nın ise beşinci hızlı ve istikrarlı büyüyen bankası olarak belirlediğine dikkat çeken Hakan Ateş, bu tespitin Deniz Bank'ın izlediği politikanın doğruluğunu gösterdiğini belirtti.

"DENİZBANK, 'ALTIN BORSASI TAKAS BANKASI' OLDU" Deniz Bank'ın Visa International tarafından 2003 yılında "kredi kartı portföyünde en yüksek artışı sağlayan banka" ödülünü aldığını hatırlatan Ateş, Bonus Card ile birlikte kredi kartı sayısını 700 bine yükselttiklerini ifade etti. Ateş, Bireysel Bankacılıktaki müşteri sayısının 1 milyonu aştığını, Kurumsal ve Ticari Bankacılıkta müşteri sayısının ise 27 bine ulaştığını söyledi. Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniz Bank'ın bankacılık sektöründe hızla artan etkinliğinin bir göstergesi de finansal kurumlara Hazine bağlantılı aktivitelerde sunduğu hizmetlerdir. Deniz Bank, İstanbul Altın Borsası tarafından, 31 Ocak 2004 tarihinden itibaren Altın Borsası Takas Bankası olarak seçildi. Bu karar, DenizBank'ın finansal piyasalardaki güç ve itibarının İstanbul Altın Borsası tarafından da tescil edildiği anlamına gelmektedir."

"DFH GRUBU PAZAR PAYINI ARTIRIYOR" Konuşmasında DFH Grubu hakkında da bilgi veren Genel Müdür Ateş, 13 iştiraki, 170 şubesi, Avrupa Birliği ile Rusya Federasyonu'ndaki bankaları, 4 bine ulaşan çalışanıyla DFH Grubu'nun, faaliyet gösterdiği her alanda pazar payını artırdığını söyledi. Deniz Bank'ın iştirakleri olan Deniz Yatırım ve Ekspres Yatırım'ın, birlikte değerlendirildiğinde 12 milyar dolar işlem hacmi ve yüzde 6.4'lük pazar payıyla tüm aracı kurumlar arasında Türkiye'de birinci olduğuna dikkat çeken Ateş, Fenerbahçe'nin halka arza aracılık için Deniz Yatırım'ı tercih etmesinin de kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

En Çok Aranan Haberler