Denizli Belediyesi, potansiyel üreme alanı olarak, fosseptik, Telekom menholü, sulu bodrumlar, kanal kapakları ve ızgaralar, bataklıklar, inşaat alanları, süs havuzları, göletler, rögar ve arıtma tesisi gibi haşerelerin üreme ortamı oluşturabileceği yerleri ilaçlamaya başladı. Sağlık İşleri Müdürlüğü Haşere Mücadele ekipleri, vatandaşların sağlığı için bulaşıcı hastalıkların taşınmasına neden olan haşereler ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Ekipler, haşerelerin üreme alanları olan terk edilmiş binalar, bodrum katlarındaki su birikintileri ilaçlama yapıyor. Görevli ekipler, 10 günlük periyotlarla tespit edilen bu noktaların tümünde larva ve yaz mücadelesi için ilaçlama yaparak Denizli'nin sineksiz olmasına çalışıyor. Yıl boyunca sürdürülen bu çalışmalar sadece sivrisinek için değil, fare, böcek, karasinek gibi diğer zararlılar için de özellikle uygulanıyor.
Sağlık İşleri Müdürlüğü, haşerelerin üremesine ortam hazırlayan, her türlü su birikintisi ve bataklıkların kurutulması, su kanallarının temizlenerek akışının sağlanması gibi mekanik önlemlerin yanında vatandaşlara da sivrisinek, karasinek gibi zararlıları ile mücadele yöntemleri hakkında eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz