YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denizli’de Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri sıklaştırıldı

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimlerini artırdı. Müdürlük, 5996 Sayılı...

Denizli’de Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri sıklaştırıldı

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimlerini artırdı. Müdürlük, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na verilen yetkiler çerçevesinde her türlü gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime sunan iş yerlerini gıda kontrolörleri aracılığıyla denetliyor.
Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gülsever, yapılan denetimler sırasında mevzuata uygun olmadığı tespit edilen iş yerleri ve ürünler hakkında yasal işlemler uygulandığını, sağlığa zararlı olduğu belirlenen gıda maddelerinin imha edildiğini söyledi. 2011 yılında 762 gıda üretim yerinde bin 231 adet ve 5 bin 727 satış ve toplu tüketim yerinde, 3 bin 523 adet olmak üzere toplam 4 bin 754 denetim gerçekleştirildiğini ifade eden Gülsever, “Buralardan 919 adet numune alınmıştır. Bu denetimler sırasında, mevzuata uygun faaliyet göstermeyen 101 işyeri için yasal işlem uygulandı. İnsan sağlığına zarar vermeyecek nitelikte kaliteli gıda maddelerine ulaşabilmek için bakanlığımızca sürdürülen denetim hizmetlerinin yanı sıra tüketicilerin de satın alma ve tüketim sürecinde dikkatli olmaları gerekiyor.” dedi.
Tüketicilerin, öncelikle etiket bilgilerini kontrol etmelerini, üzerinde üretim izin tarihi ve numarası bulunması gerektiğini ifade eden Gülsever, şunları ifade etti: “Eğer ithal bir ürün ise ithalat izin tarih ve sayısı etikette yazılı olmalıdır. Son tüketim tarihi kontrol edilmelidir. Ambalajın üzerinde beyan edilen ürünün son tüketim tarihi ve raf ömrü dikkate alınmalıdır. Son tüketim tarihi geçmiş veya yazılmamış ürünler satın alınmamalıdır. Etikette ürünün adlandırılmasına dikkat edilmeli ve içindekiler bölümü incelenmelidir. Satın alınmak istenen ürünün özellikleri etiket bilgileriyle karşılaştırılmalıdır. Örneğin; meyve suyu, meyve nektarı ve meyve aromalı içecek aynı şey değildir. Mutlaka ambalaj kontrolü yapılmalıdır. Bozulmuş, bombaj yapmış, şişmiş, delinmiş, sızıntı yapmış ambalajlar içerisindeyse, rengi değişmiş, mikroorganizma faaliyetinin gözlemlendiği durumlar mevcutsa gıda maddeleri risk taşıyabileceği göz önünde bulundurularak satın alınmamalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler