Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu'nun dönem sözcüsü olan Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, ilde aktif şekilde üretim yapan bin 300 kadar sanayici olmasına rağmen ikisinin iflas erteleme talebinde bulunması üzerine birkaç bankanın, bütün şirketler aynı konumdaymış gibi davranarak kredi alan üyelerini rahatsız ettiğini, bu bankalarla ilişkilerini gözden geçireceklerini söyledi.
Denizli'de 26 sivil toplum kuruluşunun çatı örgütü olan Denizli Platformu, gündemindeki konuları görüştü. Toplantının ardından bir açıklama yapan Platform Sözcüsü Özer, “Denizli’de bin 300 sanayicinin içerisinde iki firmanın kanunda yazılı haklarını kullanarak iflas erteleme taleplerini istemesi, bütün üreticilerimizi kapsayan genel bir durum olarak nitelendirilmiştir. Bu da bizleri çok üzmüştür. Oysa Denizli, 180 bine varan istihdam rakamı, Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 84 kapasite kullanım oranıyla çalışan ve üreten bir şehir olma özelliğini korumaktadır. İhracat rakamlarımızdaki artış, bunun bir göstergesidir. Ocak-Haziran 2013 döneminde bir önceki yıla göre yüzde 11,80’lik bir artış yaşanmış, bu artışa tekstil ve konfeksiyon sektörü, yüzde 20’ye varan bir artışla en büyük katkıyı yapmıştır. Yine Ekonomi Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ilk beş aylık dönemde Denizli’de verilen yatırım teşvik belgelerinin yüzde 63’ünün tekstil sektörüne ait olması bu durumu kanıtlamaktadır.” dedi.
Son zamanlarda ortada dolaşan birtakım dedikoduların, platformun bu ayki olağan toplantısında görüşülen konular arasına girdiğini vurgulayan Özer, “Kamuoyundaki bilgi kirliliğini önlemek amacıyla basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk. Denizlimiz'in lokomotif sektörü tekstildir. Öyle ki Denizli’den yapılan 3 milyar dolar ihracatın yarısından fazlasını, tekstil sektöründe üretim yapan firmalarımız gerçekleştirmiştir. Ticari hayatın olağan akışı içerisinde tekstil sektöründeki iki firmamızın, iflas erteleme kararı talep ettiği ve çalışmalarına devam ettiği bilinmektedir.” diye konuştu. Bin 300 şirket içinde ikisinin ticaret hayatı için olağan sayılabilecek bu durumun büyütüldüğünü vurgulayan Necdet Özer, “Denizli üretim sektörüne leke sürülmeye çalışılmıştır. Söz konusu gelişmeler iki firmamızın dışında dedikodudan ibaret olduğu gibi maalesef üretime devam eden firmalarımızı da sıkıntıya düşürmektedir. Bu durum finans çevrelerince de farklı anlaşılmakta, üyelerimizden gelen ve üç beş banka üzerinde yoğunlaşan şikayetler, söz konusu bankalarla ilişkilerimizi gözden geçirmeye bizi itmektedir.” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz