Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü hocaları ve akademisyenleri olmak üzere uzman kişilerce hazırlanan deprem raporu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu’na sunuldu.
2007 yılından önce yapılan binalar için TKİ’ye bağlı Yatağan ve Milas’taki işyeri ile lojmanlar için hazırlanan raporları sunma töreni GELİ Müessesse Müdürlüğü’nde gerçekleşti.
Törene, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mansur Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü hocaları, Yrd. Doç.Dr. Deniz Ülgen, Yrd. Doç. Dr. M. Rıfat Kahyaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Altuğ Saygılı, GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu, GELİ Müessese Müdür Yardımcısı Okan Göksel Dalgıç, GELİ Müessese Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Erman Kahyaoğlu ve GELİ Müessese Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Başar Çetinözlü katıldı.
Hazırlanan raporları GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu’na sunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mansur Harmandar; “GELİ’ye çok teşekkür ediyoruz. Aramızda daha önce imzalanan protokol gereği üstlendiğimiz görevi yerine getirdik. YEAŞ ve diğer kurumlarla da görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu da; “Yapılan bu güzel çalışmadan dolayı bizde çok teşekkür ediyoruz. Raporlar doğrultusunda gereken yapılacaktır” dedi.
Bu konuda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi basın bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Muğla limiz gibi, 1. Derece Deprem bölgesinde inşa edilmiş yapıların bulunduğu yerleşim bölgelerinde, yapıların depreme karşı güvenilirliğinin tespiti, depremden önce bina hasar görmeden, can kayıpları yaşanmadan yapılmalıdır. 2007 öncesi (eski yönetmeliklerin geçerli olduğu) inşa edilmiş yapıların, geçerli yönetmelik hükümlerine göre depreme karşı güvenli olup olmadıklarının belirlenmesi gerekir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, bu bilinci arttırmak amacıyla çeşitli seminerler düzenlemekte, Afet İşleri Acil Durum Muğla İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü ile üst düzeyde işbirliği yapmaktadır. Afet riski altındaki alanlarda, iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirlemek amacıyla çıkarılan 6306 sayılı, afet riski altındaki alanların sağlıklı ve güvenli yaşam çevrelerine dönüştürülmesi kanununa istinaden, Güney Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü (GELİ), binalarının deprem performansının değerlendirilmesini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden talep etmiştir. Bu talep doğrultusunda, üniversitemiz tarafından, GELİ'ye ait Yeniköy ve Yatağan'daki tüm işletme ve lojman binalarının deprem performansı değerlendirilmiştir. Yapılan analizler sonucunda, söz konusu binaların depreme dayanıklılık durumuna ilişkin bir değerlendirme raporu GELİ'ye sunulmuştur. Bu çalışma, hem üniversitemizin kamu kurumlarıyla olan etkin iletişimini arttırması, hem de ilimizdeki kamu binalarının depreme karşı güvenliğinin belirlenmesi araştırmalarına öncülük etmesi açısından çok önemlidir. Bu çalışmanın, ticari kaygılar gözetilmeksizin üniversitemizde konusunda uzman bir ekip tarafından yürütülmesi hususunda kararlı bir irade gösteren GELİ yönetimine teşekkür ederiz. Üniversitemiz ile Kamu Kurumları arasında gerçekleştirilen işbirliği projelerinin artması, üniversitemizin ilimiz ile bütünleşmesine katkı sağlayacaktır” deniyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz