YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deprem Tatbikatı, Gerçeğini Aratmadı

Kahramanmaraş’ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Ekibi ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama...

Deprem Tatbikatı, Gerçeğini Aratmadı

Kahramanmaraş’ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Ekibi ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) ekiplerinin iş birliğiyle yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği deprem sonrası 3. katta mahsur kalan 2 öğrenci KADAK ekiplerinin başarılı çalışmasıyla kurtarıldı.

Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erkek İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen tatbikat öncesi, AFAD arama ve kurtarma teknisyeni, Nuri Yurttaş ve KADAK arama kurtarma personeli Muhammet Kılıç sallayan öğretmen ve öğrencilere depremle ilgili bilgi verdi. Deprem haberinin verilmesiyle sınıflar hızla boşaltılırken, öğrenciler bahçede toplanarak enkazda mahsur kalan arkadaşlarının KADAK ekipleri tarafından kurtarılmasını ilgiyle izledi.

Gerçeğini aratmayan tatbikat öncesi sınıfları gezen AFAD ve KADAK ekipleri öğrencilere deprem anında nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı. Kısa süren bilgilendirmenin ardından KADAK ekipleri, senaryo gereği okulun 3. Katında mahsur kalan 2 öğrenciyi halat yardımıyla pencereden indirerek AFAD ekiplerine teslim etti.

Öte yandan içeride mahsul kalan temsili KADAK yaralılarının, pencereden halatlarla indirilmesi sırasında bayrak açması, tatbikatı izleyen öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük alkış aldı.

"OKULDA, EVDE NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BİLMEMİZ GEREKİYOR"

AFAD arama ve kurtarma teknisyeni, Nuri Yurttaş, Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencileri depreme karşı bilinçlendirdiklerini söyledi. Kahramanmaraş’ın birinci derece deprem bölgesi olduğunu anımsatan Yurttaş, "Kahramanmaraş coğrafi konumu nedeniyle depreme karşı her zaman hazır bulunması gerekiyor. Olası bir deprem sırasında okulda, evde neler yapılması gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Alacağımız küçük önlemler hayatımızı kurtarabilir." dedi.

Deprem hayatımızın bir gerçeği diyen Yurttaş, "Biz istesekte, istemesekte depremler yaşanıyor. Burada biz afet öncesi ve sonrası tedbirler alarak hasarı en asgariye indirmenin yollarını aramalıyız. Sınıfta deprem anında bireyler pencere kenarından uzak durmalılar. Sarsıntı anında sert bir kütlenin yanında duran kişilerin hayatta kalma olasılığı diğerlerine göre daha fazla oluyor. Depreme sınıfta yakalanan öğrenciler, sıraların yan tarafına geçerek çök-kapan-tutun pozisyonunda sarsıntının geçmesini beklemeliler. Sarsıntının geçmesinin ardından artçı depremler yaşanmadan kapıya en yakın öğrencilerden başlayarak okulun hızlı bir şekilde tahliye edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yusuf Dönmez ise depremin her an olabileceğini ifade ederek, öğrencilerinin gerçeğini aratmayan bir tatbikatla bilinçlendirilmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Deprem Tatbikatı, Gerçeğini Aratmadı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler