YURTHABER

Elazığ
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Depremde yaralanan Nazlı inek için ekipler seferber oldu

Jandarma ekiplerinin köyde ilk müdahaleyi yaptığı 6 aylık gebe inek, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce tedavi için hayvan hastanesine getirildi

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'daki depremde yaralanan 6 aylık gebe Nazlı inek, hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.

24 Ocak'taki 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Çevrimtaş köyünde enkaz altında kaldığı için yerinden kalkamayan ineğe ilk müdahaleyi yapan jandarma ekipleri, yem verdikleri hayvanın bulunduğu yerin üzerini brandayla kapattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Çevrimtaş köyündeki incelemesi sırasında durumu hakkında bilgi aldığı inek, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince köyden alınarak Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesine getirildi.

Hayvan hastanesinin yetkilisi Hüseyin Kurşun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ineğin enkaz altında kaldığı için omuriliğinde zedelenme olduğunu, bu nedenle kısmi felç geçirdiğini söyledi.

Hayvanın tedavisine başlandığını belirten Kurşun, "Genel durumu gayet iyi ancak bel omuriliğindeki zedelenmeden dolayı ayağa kalkamıyor. İnşallah tedavinin sonucunda Nazlı ineği ayağa kaldıracağız. Gereken müdahale yapılıyor, yem veriliyor. Tedavisi bittikten sonra götürüp, sahiplerine teslim edeceğiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler