YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Depremden 13 yıl sonra eve kavuştu

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Marmara depreminde kasap dükkanı yıkılan, kısa bir süre sonra eşini kaybeden ve...

Depremden 13 yıl sonra eve kavuştu

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Marmara depreminde kasap dükkanı yıkılan, kısa bir süre sonra eşini kaybeden ve hak sahibi olamadığı için hasta oğluyla birlikte 13 yıldır prefabrik evde yaşayan 77 yaşındaki Nezire Gülgül'ün ev hasreti son buldu. Hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kiralanan bir eve yerleştirilen Gülgül ve oğlu, sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara depremi yüz binlerce kişinin hayatında derin izler bıraktı. Depremin üzerinden yıllar geçse de felaketin izleri silinmedi. Depremde konut ve iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar hak sahibi yapılarak konutlara yerleştirildi. Hak sahibi olamayanların büyük bir bölümü de prefabrik evlere yerleştirildi. Aradan geçen zaman içinde pek çok kişi evlere taşınarak normal hayatlarına geri döndü. Bazıları ise halen daha depremin bıraktığı izleri taşıyor. Bunlardan biri de 77 yaşındaki Nezire Gülgül. Depremde eşinin çalıştırdığı kasap dükkanı yıkılan, 6 ay sonra da eşi kalp krizinden ölen Gülgül, 30 yaşındaki talasemi hastası oğlu Ahmet ile birlikte Dernekkırı Mahallesi'nde kurulan prefabriklerden birinde yaşamaya başladı. Kocasından bağlanan 350 lirayla geçinemeyen yaşlı kadın, oğlunun hastalığının yanında yoklukla da mücadele etti. Ördüğü el işlerini satıp ve mevlitlerde Kur'an okuyarak geçimlerini sağlayan yaşlı kadın, kocasından aldığı maaş nedeniyle devletten aldığı yardım bir kaç yıl önce kesildi.

Barınma sorunu devlet eliyle çözülemeyen yaşlı kadının en büyük özlemi olan ev hayali, bir iş adamı ve sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirildi. İş adamı, Gülgül için Korucuk Mahallesi'nde ki bir daireyi 14 aylığına kiraladı. Sakarya Kanser ve Lösemi Hastaları Derneği (KANSERDER), kiralanan evin elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerini açtırdı. Bir hayırsever de yaşlı kadına iki çekyat hediye etti. Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi de yaşlı kadının prefabrikteki eşyalarını yeni dairesine taşıdı. Dernek yeni dairenin yatak, yorgan, halı ve mutfak eşyalarını da karşıladı. Yaşlı kadın ve oğlunun günlük yemek ihtiyacı da Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) tarafından karşılanacak.

"ÇİLEMİZ BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTTİ"
Hayırseverlerin ve yardım kuruluşlarının desteği sayesinde 13 yıl sonra sıcak bir eve kavuşan Gülgül, yaşadığı mutluluğu şöyle ifade etti: "Allah herkesten razı olsun. Hasta oğlumla prefabrikte zor koşullarda yaşıyordum. Psikolojimiz bozulmuştu. Yıllarca ev özlemi duyduk. Şimdi çilemiz büyük ölçüde bitti. Yeni evimiz çok güzel. Doğalgazlı, balkonu da var. Bu imkanı bize sağlayanlardan Allah razı olsun."

KANSERDER Başkanı Nihal Akar ise yaşlı kadını ve oğlunu prefabrikten kurtaran hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının örnek bir dayanışma örneği gösterdiğini söyledi. Derneğin kısıtlı olan imkanlarıyla kanser hastalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Akar, yaşlı kadına yardım etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Kimse Yok mu Derneği Sakarya Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Sultan Okumuş ise yaşlı kadına kardeş bir aile bulacaklarını dile getirerek, "Teyzemizin genel ihtiyaçları büyük ölçüde karşılandı. Kendisine kardeş bir aile bulacağız. Bundan sonra teyzemizin yanında olacağız. Sürekli ziyaret edip teyzenin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret göstereceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler