Van’da meydana gelen depremlerin ardından eğitime bir süre ara verip daha sonra az katlı ve hasarsız binalarında eğitime devam eden Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri, şimdi de yapılan prefabrik dersliklerde eğitim görmeye başladı. Deprem öncesinde de derslik ihtiyaçları olduğunu belirten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, yapılan prefabrikleri ihtiyacı olan fakültelere vererek uzun yıllar kullanacaklarını söyledi.
Van’da yaşanan depremlerde en fazla hasar gören kurumların başında gelen YYÜ, yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremlerin ardından büyük hasar gören ve Şubat 2012’ye kadar eğitim ve öğretime ara verilen YYÜ, alınan yeni bir kararla 26 Aralık'ta eğitime başlamıştı. Eğitim için kente gelen öğrenciler konteynere yerleştirildi ve depremde hasar görmeyen az katlı binalarda eğitim görmeye başladı. Üniversite yetkilileri, şimdi de öğrencilerin korkmadan ders görmesi için prefabrik derslikler yaptırdı.
Yapılan prefabrik derslikler hakkında bilgi veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, depremden hemen sonra eğitime başlamak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Depremin hemen ardından sonra derslik, lojman ve yurt sorunu bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Battal, “Bunlar için hızlı bir çalışma başlattık. Hükümetten bütçe istedik. Hükümet bu talebimizi çok önemsedi. Hatta bize ek bütçe de gönderdi. Şimdi biz de öğrencilerimizin kormadan ders görebilmesi için 16’şar dersliğin olduğu 3 tane prefabrik derslik yaptık. Bunun yanında öğrencilerimizin yurt problemi vardı. Bunu ilk olarak öğrencilerimizi konteynere yerleştirerek halletik. Şimdi ise yurt çalışmalarımız var. Öğrencilerimiz ve personelimiz için 300 metrekarelik sosyal tesis oluşturuyoruz. Orası bittiğinde öğrenci ve personellerimiz boş zamanlarını rahatlıkla geçirebilecekler.” dedi.
Prefabrik derslikleri uzun vadeli kullanılacaklarını belirten Battal, deprem öncesinde de kendilerinin acil derslik ihtiyacı olduğunu ifade etti. Battal, “Kader işte. Depremle birlikte bunları yapmak nasip oldu. Bunlarla birlikte bazı derneklerin yaptırdığı derslikler var. Fakültesi olmayan dersliklere bunları vereceğiz. Fazla kalırsa binaları güçlendirdikten sonra ihtiyacı olan fakültelere vereceğiz. Bunları uzun bir süre kullanacağız.” diye belirtti.
Prefabrik dersliklerde eğitim gören Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Mesut Yıldız, prefabrik dersliklerin fakültedeki dersliklerin yerini tutmasa da iyi olduğunu söyledi. Depremden dolayı derslerinden geç kaldıkları için yoğun bir çalışma temposunda olduklarını belirten Yıldız, zamanlarının büyük bir bölümünün konteyner ve prefabrik dersliklerde geçtiğini dile getirdi.
Resim Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Tanık ise depremden sonra memleketten gelmeden önce akıllarında nerede ders yapıp, nerede yatacakları gibi birçok soru olduğunu belirtti. Ancak buraya gelince birçok sorusuna cevap bulduğunu aktaran Tanık, “Buraya gelince konteynerde kaldık. Şimdi de prefabriklerde ders görüyoruz. Şu an yapılan bir sosyal tesis var. Açıkcası beklediğimizden daha iyi bir ortam oluşturuldu diyebilirim.” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz