YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dere’den Esnafa Uyarı

Antalya Gazete Bayi Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, 1 Temmuz tarihinden itibaren ekmek ve ekmek...

Dere’den Esnafa Uyarı

Antalya Gazete Bayi Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, 1 Temmuz tarihinden itibaren ekmek ve ekmek çeşitleri ürünlerini satan işyerlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki sağlığı Gıda ve Yem Kanunu, ilgili yönetmelikler ve tebliğlerde belirtilen kurallar dahilinde belirtilen kriterlere özen gösterilmesinin zorunlu hale geldiğini belirtti.

Antalya Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere yaptığı yazılı açıklamada, ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satış aşamalarının taşıması gereken kurallarını sıralayarak esnafın daha dikkatli olmasını istedi. Dere açıklamasında, “Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler satış noktasına getirildiğinde, ekmek kasaları açıkta bırakılmayacak, ekmeğin zemin ve dış ortamla teması engellenerek palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulacaktır. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgahında muhafaza edilerek satıcı kontrolünde satılacaktır. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personelin, kişisel temizliğine azami itina göstermesi, uygun ve temiz kıyafet giymesi, koruyucu eldiven kullanması zorunludur. Tebliğ kapsamında ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler kasap, manav ve Pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilemez. Ayrıca ekmek ve ekmek çeşitleri ürünlerini tüketiciye arz eden yerler tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek ve kepekli ekmekte bulundurmak zorundadır” ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki günlerde tüm üyelere Hijyen Eğitimi toplantısı da düzenleyeceklerini belirten Dere, bu eğitime katılarak sınava giren kişilere, meslekleriyle ilgili hijyen konusundaki eğitimlerini tamamlamış sayıldıklarına dair 5 yıl süresince geçerli olacak Hijyen Eğitimi belgesi vereceklerini bildirdi. Dere açılmasında, bu belgeyi almadan mesleki faaliyetlerini devam ettirenlere ise 2 bin 375 lira ceza kesileceğini bildirerek, esnafı uyardı. Gıda İşyeri Kayıt Belgesi’ne de değinen Dere açıklamasında, 27 Aralık 2011’den önce İşyeri Açma Ruhsatı alanların 2013 yılı Aralık ayı sonuna kadar, yeni İşyeri Açma Ruhsatı alanların ise 1 ay içerisinde Tarım İl veya bağlı bulundukları Tarım İlçe Müdürlüklerine müracaat ederek bu belgelerini yenilemeleri gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler