-Türk Telekom Grubu’nun eğitim ve bilişim teknolojileri şirketi olan Sebit ve Uğur Dershaneleri, domuz gribi nedeniyle eğitime ara verilen Ankara’daki öğrencilere, Vitamin’le çözüm getirerek, internet üzerinden canlı eğitime geçti.
ANKARA (ANKA)- Türk Telekom Grubu’nun eğitim ve bilişim teknolojileri şirketi olan Sebit ve Uğur Dershaneleri, domuz gribi nedeniyle eğitime ara verilen Ankara’daki öğrencilere, Vitamin’le çözüm getirerek, internet üzerinden canlı eğitime geçti.
Uğur Dersaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın, düzenlediği basın toplantısında, “Uğurlu Vitamin” projesi kapsamında Ankara’da öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için internet üzerinden canlı yayına başladıklarını açıkladı. Aydın, geçtiğimiz hafta Diyarbakır Bahçeşehir Koleji’nde Vitamin ile beraber benzer bir uygulama başlatıldığını belirterek, “Ankara’da dershanelerin de tatil edilmesi ile sanal sınıf uygulaması için Sebit ile görüşmelere ve öğretmenlerimizin eğitimine hemen başladık. Bugünden itibaren Vitamin’in alt yapısını kullanarak sınıfın sosyal ortamını gerçek öğretmen ve gerçek öğrencilerle internette oluşturuyoruz” dedi.
Aydın, domuz gribi nedeniyle önümüzdeki aylarda başka illerde de eğitime ara verilmesi durumunda Vitamin üzerinden canlı sanal sınıf uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti.
Sebit Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer ise, “Vitamin’in canlı eğitimlerle desteklenmesi çalışmalarımız uzun süredir devam ediyordu. Şu anda bu uygulamayı Ankara’daki tatil nedeniyle acil olarak devreye almış olmakla beraber önümüzdeki dönemde normal eğitim sürecinde de sıklıkla kullanacağız” diye konuştu.
-İNTERAKTİF EĞİTİMDE ÖĞRENCİ KENDİ ÖĞRETMENİYLE DERS YAPIYOR-
Uğur Deshaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın, interaktif eğitimin avantajının öğrencinin kendi öğretmeniyle ders yapabilmesi olduğunu söyleyerek, öğretmenin öğrenciyi takip edebildiğini de belirtti. Aydın, internet üzerinden canlı eğitimle ilgili olarak, “Öğretmen, öğrencinin derse katılıp katılmadığını, dersi anlayıp anlamadığını da kontrol altında tutabiliyor” dedi.
Gazetecilerin “Gerçek eğitimin yerini tutar mı?” sorusuna, “Asla eğitimin alternatifi değildir. İnteraktif eğitimin biraz daha farklı bir yapısı var. Sınıfta doğal bir ortam söz konusu. Öğretmen, öğrencisine ‘yüzünü yıkadın mı? Elini yıkadın mı’ gibi sorular sorabiliyor. Sanal sınıflarımızda sosyal etkileşim fazla” cevabını verdi. Öğrencilerin hepsinin internetinin olup olmadığı konusunda ise Aydın, “Büyük çoğunluğun interneti var. İnterneti olmayan öğrencilerin eksiklerini de eğitime başlayınca gidereceğiz” dedi.
Aydın, özellikle lise son sınıf öğrencilerinin kaybedecekleri 1 saatleri bile olmadığını belirterek, “Ülkemizde tabiat şartları ile eğitime ara verilebilir, güvenlik, sağlıkla ilgili krizler nedeniyle interaktif eğitimi (uzaktan eğitim) hayata geçirdik ve hangi illerde eğitime ara verilirse oralarda uygulayacağız” dedi.
Sebit Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’na bu projenin sunulup sunulmadığı konusunda ise, “Milli Eğitim Bakanlığı, Vitamin’in devlet okullarında kullanımını onayladı. Fırsat eşitliği açısından eğitimin TV’den yapılması çok doğru. Bu konuda Bakanlık kendi görevini yapıyor. Türkiye’deki tüm okullara interaktif eğitimin yayılabilmesi uzun bir süreçtir. Bu gelecekte olabilir ancak” dedi.
Toplantıda ayrıca, canlı eğitim örneği de gösterildi. Kendi öğretmeniyle ders işleyen öğrencilere interaktif eğitimden memnun olup olmadıkları sorulduğunda, bir öğrenci, “Yol derdinden kurtulduk” cevabını verdi. (ANKA)