Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyükşehir yasası Türkiye’nin idari yapısını değiştirmektir. Bu köklü bir değişikliktir. Bunun için anayasa değişikliği gerekmiyorsa bile Meclis'te mutlaka gizli oylanmalıdır, gerekirse referanduma götürülmelidir.” dedi.
Destici bazı, temaslarda bulunmak üzere geldiği Sivas’ta partisinin il teşkilatında basın toplantısı düzenledi. 30 yıldır Türkiye’yi yönetenlerin terör belasından bu ülkeyi kurtaramadığını, 30 yıldır basiretsiz, iradesiz, cesaretsiz, liyakatsiz yöneticilerin bedelini topyekûn Türkiye'nin, milletin çektiğini kaydeden BBP Genel Başkanı Destici, “Daha ne kadar ödeyeceğiz ödemeye devam edeceğiz. Onu da bilmiyoruz. İşin en acı ve bize en zor gelen tarafı da kapalı kapılar arkasında milletten gizli, milletin daha sonra haberinin olduğu görüşmeler, anlaşmalar ve konuşmalar yapılıyor. Buralarda hangi konuşmalar yapılıyor? Hangi sözler veriliyor. Hangi maddeler masaya yatırılıyor? Biz bunların hiç birisini millet olarak bilmiyoruz. Bu millet neyin bedelini ödüyor veya neyin bedeli ödetiliyor onu da bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Hükümetin yerel seçimleri öne almak için harcadığı mesaiyi, bugüne kadar terörle mücadele konusunda gerçekleştirmediğini savunan Destici, “Seçimler 5 ay önce yapılsa ne olur 5 ay sonra yapılsa ne olur. Bunun millete ne faydası var veya ne zararı var. Bu kadar gündemi meşgul edecek. Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline getirilir mi?” diye sordu.
Büyükşehir yasasına da değinen Destici, 13 tane ilin büyükşehir yapılmasına karşı olmadıklarını ama kriterlerin doğru uygulanmasını istediklerini kaydetti. Destici, “Şimdi siz İstanbul’u da, Kocaeli’ni de büyükşehir yapıyorsunuz. Anadolu’nun en ücra kentini de, hiçbir coğrafi özelliği uygun olmayan ekonomik gelişmişlik anlamında Türkiye’nin son sıralarında yer alan bir ilini de büyükşehir yapabiliyorsunuz. Bunun akılla mantıkla açıklanacak bir tarafı yok.” şeklinde konuştu.
"BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN ZEMİN HAZIRLANIYOR"
Destici, "Özellikle ülkemizin güney doğusunda yeni eyaletler oluşturacak. Başkanlık sisteminde güya kendi aklınızca bir alt yapısını hazırlıyorsunuz. Buradan açık ve net söylüyorum. Bu Türkiye’nin idari yapısını değiştirmektir. Bu köklü bir değişikliktir. Bunun için anayasa değişikliği gerekmiyorsa bile Meclis'te mutlaka gizli oylanmalıdır. Bıraksınlar Meclis'teki milletvekilleri özgürce inandıkları gibi neyin Türkiye adına doğru neyin yanlış olduğuna inanıyorlarsa o şekilde karar vermelerine bir fırsat verin bakalım. Referanduma götürün. Millete sorun bakalım bu idari değişikliği istiyor mu?” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz