MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden yazılı açıklama geldi.
Açıklamada, Bahçeli'nin sağlık durumunun son derece iyi olduğu ifade edilerek, kendisinin bugün de hastanede istirahat edeceği kaydedildi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye, 15 Ocak Cuma günü Kocaeli'deki özel bir hastanede anjiyo yapılmıştı.
Ameliyatı sorunsuz ve başarılı geçen Bahçeli'nin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilirken, MHP lideri Devlet Bahçeli, 2004 yılında da Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde kalp ameliyatı olmuş, tıkalı 4 damarına müdahalede bulunulmuştu.
Anadolu Sağlık Merkezi'nden, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 'MHP basın bürosundan yapılan
açıklamada belirtildiği üzere kendisi daha önceden planlanmış bir sağlık kontrolü çerçevesinde hastanemize yatırılmıştır. Kontroller dahilinde koroner anjiyografi yapılmıştır. Sağlık durumu son derece iyi olup, kendisi şu anda istirahat etmektedir' ifadelerine yer verildi.
KALP KAPAKÇIĞINA MÜDAHALE
Kocaeli Çayırova'daki Anadolu Sağlık Merkezi'nde Prof. Dr. Sertaç Çiçek başkanlığındaki bir heyet tarafından gerçekleştirilen ameliyatta Devlet Bahçeli'nin kalp kapakçığına müdahale edildiği öğrenilmişti.
GENEL BAŞKANIMIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ OLUP, İSTİRAHAT HALİNDEDİR"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın ise, operasyonun yapıldığı gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu ile ilgili yazılı açıklama yapmış ve açıklamasında, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, rutin sağlık kontrolleri çerçevesinde özel bir klinikte kontrol anjiyosu yaptırmıştır. Daha önceden planlanan bu tedavi süreci başarıyla tamamlanmıştır. Sayın Genel Başkanımızın sağlık durumu iyi olup, istirahat halindedir" ifadelerini kullanmıştı.
MHP İL BAŞKANI ÜNLÜ 2 GÜN ÖNCE TABURCU OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü de, Devlet Bahçeli'nin ameliyatı ile ilgili açıklama yapmış ve Ünlü, Bahçeli'nin ameliyatın ertesi günü taburcu olacağını söyleyemişti. Ünlü, " Türk dünyasının lideri sayın genel başkanımız, önceden planlanmış kontrol gereği, sabah kontrollü anjiyo olmuştur. Sağlık durumu gayet yerindedir. Şu an istirahat etmektedir. Tüm ülkücü camianın gönlü rahat olsun, sıkıntıya mahal yoktur. Muhtemelen sabah 10.30 gibi sayın genel başkanımız taburcu olup Ankara'ya hareket edecektir. Planlanmış bir kontroldür. Dediğim gibi, bilinci açık, dinlenmektedir" diye konuşmuştu.
MUHALEFET HAREKETE GEÇMİŞTİ
Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir süre önce Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener'in arka arkaya yaptıkları açıklamalarla hareketlenen muhalefet imzaları bugün toplamış ve muhalif kanat, topladıkları imzaları geçtiğimiz cuma günü parti genel merkezine teslim etmişti.
TÜZÜK DEĞİŞİMİ İÇİN 601 İMZA GEREKİYOR
MHP'de olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için 543 imza yeterli. MHP Kurultay'ında tüzüğün değişebilmesi için 601 imza gerekiyor.
Bahçeli meydan okumuştu. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu imzaları geçersiz sayacağını ve olağanüstü kurultayı toplamayacağını ilan etmişti. Bahçeli, "İmzayı, kim ne kadar toplarsa toplasın. Müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacaktır" restini çekmişti.
BAHÇELİ "KABUL ETMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ
543 imza, tüzük kongresinin toplanması için yeterli. Ancak 10 Ocak'ta açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, imzaları kabul etmeyeceklerini söylemişti.
AMELİYAT SONRASI İLK TIRAŞ
Öte yandan Bahçeli'nin ameliyattan sonra dün ilk tıraşını olduğu, kitap okuduğu ve telefonla görüşmeler yaparak partililere talimatlar verdiği öğrenildi.
Devlet Bahçeli kimdir?
Salih ve Samiye çiftinin beş çocuğundan biridir. Devlet Bahçeli Ortaokulu Adana'da Özel Çukurova Koleji'nde, liseyi İstanbul'da Özel Akgün ve Ata Kolejleri'nde okudu.
Devlet Bahçeli 1968 yılında girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde sol gruplar etkindi.
Ancak Bahçeli, MHP lideri Alparslan Türkeş'in seminerlerini yakından takip etmeye o dönem başladı. Kalan zamanını da Ülkü Ocakları'nda geçiriyordu. Olaylı geçen Talebe Cemiyeti Başkanlığı'nı kazandı. Ülkücüler arasında giderek adından söz ettirmeye başladı.
Devlet Bahçeli 1970'te Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreteri seçildi. Akademiden 1972 yılında mezun oldu. Ülkücü öğretim üyelerinin yokluğunu farkettiğinden üniversitede kaldı ve asistanlığa başladı. Devlet Bahçeli Ülkücü Maliyeci ve İktisatçılar Derneği'ni kurdu ve genel başkanı oldu.
Devlet Bahçeli ülkücü caimada hızla yükselmesine rağmen doktora tezini hazırlaması ve kabul ettirmesi 10 yıllık uzun bir zaman aldı. Devlet Bahçeli 1982'de Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitisü'nde iktisat doktorası verdi. 12 Eylül sonrası Bahçeli için oldukça hareketli geçti.
Türkeş'in gençlik danışmanı Ali Güngör ile oluşturdukları ekip "Akademisyenler Grubu" adını aldı. Mayaş Yayınları'yla çıkardıkları haftalık Hamle ve aylık Töre dergilerinde örgütlenmelerini sürdürdüler.
Parti konuları tartışılırken, Devlet Bahçeli, Muhafazakar Parti'den uzak durmaya özen gösterdi. MP'nin Milliyetçi Çalışma Partisi olarak adını değiştirmesi de onun için çok şey ifade etmedi. İstişare toplantıları sırasında görüş ayrılığına düştüğü Muharrem Şemsek MP'ye girmiş ve etkili bir isim olmuştu.
Türkeş 1985 Nisan ayında tahliye oldu. Ancak Bahçeli-Şemsek grupları arasındaki gerginlik 1986 yılının sonlarına doğru çatışmaya dönüştü. Bahçeli ve Ali Güngör'e ait olar Mayaş Yayınevi'ndeki kitaplar çalındı. Bahçeli yumruklandı. Bu olayların sorumlu olarak da Şemsek grubu sorumlu tutuldu.
Bu arada İktisadi ve İdari Bilimler Politikası Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapan Devlet Bahçeli, 17 Nisan 1987'de "Planlı dönemde Türk Ekonomisindeki Yapı Değişkenliği" tezi ile doktorasını aldı.
Devlet Bahçeli, Türkeş'in "MÇP' ye gel" çağrısına olumlu yanıt vererek yardımcı doçent olarak görev yaptığı üniversiteden 13 Mayıs 1987'de istifa ederek Milliyetçi Çalışma Partisi'nden (MÇP) siyasete girdi. Türkeş, 19 Nisan 1987'de yapılan MÇP kongresinde Bahçeli en yüksek oy aldı ve genel sekreter oldu. Onu Ali Güngör, Tuğrul Türkeş ve Muharrem Şimşek izledi.
İlim, tefekkür ve iman
İlk açıklamasında MÇP'nin görüşünü, "İlim, tefekkür ve iman" olarak özetledi. Ali Güngör ile birlikte partinin en kuvvetli isimleri haline geldiler. Şemsek'e de genel sekreter yardımcılığı görevi verildi. Parti programı yeniden yazıldı. 12 Eylül öncesine de sahip çıkıldı.
Alparslan Türkeş siyaset yasağının kalmasından sonra MÇP 'ye döndü. Devlet Bahçeli genel sekreterlik görevini sürdürdü ve 1987 ve 1991 seçimlerinde milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Devlet Bahçeli 29 Aralık 1992'de yapılan ve MÇP' nin MHP'ye dönüştüğü kongrede rakiplerinin ismini silmesi nedeniyle MKYK'ya giremedi.
Türkeş onu Genel Başkan Yardımcı olarak partide tutmaya devam etti.
Devlet Bahçeli 1994'te yeniden yönetime girdiği partide genel başkan yardımcılığına getirildi. 1995 seçimlerinde Adana'dan üçüncü sırada aday gösterildi, gereken oyu aldı ancak partisi MHPbarajın altında kaldı.