HABER

''Devletin de, milletin de...''

Akdeniz Üniversitesinde geçen yılın nisan ayında yaşanan olaylarla ilgili açılan davada sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ömer Ulusoy mahkeme çıkışı böyle küfretti. Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda 4 Nisanda, yerleşkede 6 Nisanda karşıt görüşlü öğrenciler ile öğrenci olmadığı halde yerleşkeye giren kişiler arasında yaşanan olaylarla ilgili davanın duruşmasına devam edildi. Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tek tutuklu sanık Ömer Ulusoy, tutuksuz sanıklardan Ahmet Çuhadar, Tahir Kara ve Mesut Göçük ile avukatlar katıldı.

Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik Balistik İhtisas Dairesinden sanıklardan İsmail Ahmet Turgut'ta ele geçirilen tabancayla ilgili raporun geldiğini bildirdi. Teke, raporda, incelenen tabancanın 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamına girip girmediğine yönelik takdirin İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik Balistik İhtisas Dairesince mahkemeye bırakıldığını söyledi. Söz alan bazı sanık öğrencilerin avukatlarından Münip Ermiş ve Emine Harputlu, raporu kabul etmediklerini belirterek, sanık İsmail Ahmet Turgut'ta ele geçirilen tabancanın 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçu kapsamına girdiğini öne sürdü. Tutuklu sanık Ömer Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar da rapor doğrultusunda müvekkili hakkında suç vasfının silaha yönelik kanun yönünde değişebileceğini iddia ederek tahliye talebinde bulundu.

"BU SİLAHIN ÖMER'LE İLGİSİ YOK"

Atasayar'ın sözleri üzerine, raporun sanık Ömer Ulusoy'a ait değil sanık İsmail Ahmet Turgut'a ait tabancaya yönelik verildiğini belirten avukat Emine Harputlu, Ayhan Atasayar'ın bu gerçeğe rağmen yanlış yönlendirmeye çalıştığını savundu. Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, bu sözler üzerine avukatlara "Raporu gelen silahın Ömer'in silahıyla hiç ilgisi yok" dedi. Mahkemenin bir heyet üyesi de Ömer Ulusoy'un kullandığı tabancanın tespitinin yapıldığını, bu nedenle hakkında balistik rapor istenmediğini bildirdi. Bazı öğrencilerin avukatı Nizamettin Sağır da bir yıl önce yaşanan olaylarla ilgili yargılama aşamasında da delillerin toplandığını savunarak, mahkemenin karar vermesini talep etti.

"KASTIM OLSA ÖLÜ VE YARALI OLURDU"

Avukatların taleplerinin dinlenmesinin ardından söz isteyen sanık Ömer Ulusoy, üniversite yerleşkesinde yaşanan olaylarda öldürme kastı olmadığını savunarak, "Kastım olsa ölü ve yaralı olurdu. Grupların karşı karşıya gelmesini istemedim. Basında söylendiği gibi provokasyon yapsaydım köşeye saklanır, alenen ateş etmezdim" diye konuştu. Yerleşkedeki olayların kendisinden önce başladığını, kendisinin de bu sırada tabancasıyla kaçarken yerleşkeden uzaklaşmak amacıyla ateş ettiğini iddia eden Ulusoy, tutukluluğu nedeniyle maddi ve manevi bakımdan mağdur olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Avukat Ayhan Atasayar da Ulusoy'un tahliyesi ile geçen yıl 6 Nisanda yaşanan olaylarla ilgili olarak mahkeme heyetince üniversite yerleşkesinde keşif yapılmasıyla ilgili taleplerini yineledi. Bu sırada sanık Ulusoy, mahkeme heyetine bir kez daha seslenerek "Tahliyemi istiyorum" dedi.

SALONDAN ÇIKARKEN KÜFRETTİ

Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, tarafların taleplerinin dinlenmesinin ardından verdiği ara kararda, mahkeme heyetinin, öğrenci yurdu ve yerleşkesinde yaşanan olaylarla ilgili görüntülerin yer aldığı CD'leri 25 Mayısta izleyeceğini bildirdi. Avukat Ayhan Atasayar'ın keşif talebinin daha sonra değerlendireceğini bildiren Teke, hakkındaki suçlamanın niteliği nedeniyle sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Mayısa erteledi. Jandarma tarafından duruşma salondan çıkarılmaya çalışılan Ömer Ulusoy, mahkum giriş kapısında "Devletin de, milletin de..." diye küfretti.

AA

En Çok Aranan Haberler