Fetih 1453 filminin başrol oyuncusu Devrim Evin, "Tiyatro özelleşince oyuncular, bizler, mesleği mi bırakırız? Tabii ki hayır. Hatta aldığımız para daha da fazlalaşır. Sadece halk tiyatro izlemekte zorlanacak, halkın bilinçlenmesi gerekli." dedi.
Fetih 1453 filmi, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde belediye organizasyonuyla ücretsiz olarak halka gösterildi. Gölbaşı Efsane Düğün Sarayı'nda gösterilen filmi Kaymakam Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, filmin başrol oyuncusu Devrim Evin ve bin 500’e yakın vatandaş izledi.
Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, yaptığı konuşmada, filmin bir gala gibi gösteriminin ilçede yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Hemşehrimiz Devrim Evin’e gösterdiği başarıdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaymakam Ali Edip Budan ise Gölbaşı’nda çok alışık olmadıkları ve her zaman da yaşama imkanı bulamadıkları bu sinema gecesini birlikte yaşadıkları için mutlu olduklarını belirterek, ülkenin de gündeminde olan ve dünya çapında da gösterilen Fetih 1453 filminin başrol oyuncusunun yanlarında olmasının ve onunla birlikte bu filmi izlemenin çok farklı ve güzel bir duygu olduğunu ifade etti.
Tiyatro ve sinema oyuncusu Devrim Evin’e kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından teşekkür plaketi verildi.
"TİYATROLAR ÖZELLEŞMESİ HALKI ETKİLER"
Fetih 1453'ün başrol oyuncusu Devrim Evin, Gölbaşı Kültür ve Sanat Derneği (GÖKSAD)’ni de ziyaret etti. Devrim Evin, Gölbaşı Kültür ve Sanat Derneği’nde kendisi için düzenlenen söyleşiye katıldı. Ünlü oyuncu, memleketi olan Gölbaşı’ndan 7 yaşında ayrıldığını belirterek, babasının emekli bir polis memuru olduğunu söyledi. Evin, ilçeye her yaz mutlaka geldiğini ve Hamzalar köyündeki akrabalarını, ailesini ziyaret ettiğini, bugün de burada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Evin, sanat derneklerinin önemine değinerek, “Tiyatroya ben de böyle bir sanat derneği oluşumunda başladım. Her bulduğum noktayı bir yere getirerek bu seviyeye ulaştım. Gençler böyle bir derneğe sahip çıkmalı. Bu oluşumları yükseltecek gençlerdir." diye belirtti.
"TİYATRO ÖZELLEŞİNCE BİLET FİYATLARI YÜKSELİR"
Tiyatroların özelleştirilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan ünlü oyuncu, “Tiyatronun özelleşmesi demek işte bu mesleği icra eden sanatçıların zoruna gidiyor, kaba tabirle maaşlarını alamayacaklar gibi bir kanı var toplumda, ama sanatçılar için asıl sorun o değil. Ben size gerçeği söyleyeyim. Devlet tiyatrosu, operası ya da balesi bir yere organizasyona gittiği zaman biletleri 2 -3 liradan satar. Biz daha dün Adana'da, Antep’te oynadık, fakat bir özel tiyatro minimum 30-40 liradan oynatır aynı oyunu. Neden? Çünkü o insanların konaklaması, yemesi içmesi için ekonomi gereklidir, bundan dolayı bilet fiyatları artar. Devlet tiyatrosunda ise bu giderler olmaz, sadece burada amaç o oyunu halka götürmektir." diye konuştu.
Devletin korumasından sanat alındığı zaman, özelleştirildiğinde, 'başka şehirdeki vatandaşlar bu oyunu görmese de olur' denilebileceğini ifade eden Evin, "Tiyatro özelleşince oyuncular, bizler, mesleği mi bırakırız? Tabii ki hayır, devam ederiz. Hatta aldığımız para daha da fazlalaşır. Halk sadece tiyatro izlemekte zorlanacak, halkın bu noktada bilinçlenmesi gerekli." ifadesini kullandı.
"MEYDANLARDA İLK DEFA YUHALANDIK"
15 yıldır tiyatrolarda görev yaptığını hatırlatan Evin, "Ama ilk defa meydanlarda yuhalandık. Her gittiğim yerde halkla kucaklaşırım, sohbet ederim, kaynaşırım ama ilk defa oyundan sonra yuhalandığımızı gördük. Bu algılar sizleri yanıltmasın. Tam tersine daha güçlü duygularla sanata sarılın. Bu tür olaylar elbette ki üzücü, bu olaylar bize ne kadar sahip çıkmamızı, ne kadar sahip çıkmamamızı gösteriyor.” dedi.
"ESKİDEN BERİ TOPLUMDA İZ BIRAKMAK İSTİYORDUM"
Tiyatroya başlarken amacının toplumda iz bırakmak olduğunu vurgulayan Devrim Evin, "Maddi kaygılarla bu yola çıkmadık, toplumda önemli bir yere gelerek toplumda iz bırakmayı istedim. Amacım insanlara görünmek değil, öyle olsaydı tüm kanallara her gün çıkardım. Böyle küçük yerlerden büyük insanlar çıkacağını düşünüyorum. Çünkü hiçbir şeye sahip değilken her şeye sahip olmak bir başarıdır. 6 -7 yaşlarında ben burada sokaklarda geziyordum, şimdi ise aynı sokaklarda geziyorum ve belediye 'Devrim Evin burada' diye anons ediyor, çok garip ve güzel bir duygu açıkçası." sözlerini kaydetti.
"FETİH 1453 FİLMİ DİZİ FİLM OLABİLİR"
Devrim Evin, Fetih 1453 filminin dizi film olarak izleyici ile buluşmasının planlandığını da anlattı. Evin, projenin 60 bölüm olarak düşünüldüğünü ifade etti.
Sinema oyunculuğu ve tiyatro oyunculuğunun farklı olduğunu kaydeden Evin, şunları söyledi: "Ben hep farklı karakterleri canlandırıyorum. Dün Antep, Maraş’ta 60 yaşında bir tuvaletçiyi, 25 yaşında bir hırsızı, 18 yaşında bir çaycıyı aynı oyunda oynadım. Ama sinemada Sultan Mehmet’i oynadım. Ben uç noktadaki karakterli karakterleri tiyatroda oynuyorum zaten. Dolayısıyla bir rolün bir insana yakışması diye bir şey olmadığını düşünüyorum."
"FETİH 1453'Ü GİZLİCE SİNEMADA YALNIZ İZLEDİM"
Devrim Evin, Fetih 1453 filminin 4 salonda aynı anda 6 bin kişiye gala yapıldığını, o gün filmi anlamadığını itiraf etti. Evin, sonra gizlice İstanbul İstiklal Caddesi'nde Atlas Pasajı'nda bir sinema salonunun son seansına kamufle olarak gittiğini ve filmi yeniden orada izlediğini anlattı. Evin, "O gün filmi izlediğimde çok beğendim, filmi tekrar tekrar izlediğimde beğeniyorsam, kendi filmim olsa bile, iyi bir iş yapmışım diyorum. Bu film Türkiye’de teknik olarak yapılmadığı için ülkemiz açısından bir yeniliktir." şeklinde sözlerini tamamladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz