HABER

DGS başvuru dönemi sürüyor! AİS'te DGS 2017 başvurusu nasıl yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı yani DGS, önlisans programlarından lisans programlarına geçiş için yapılıyor. DGS 2017 23 Temmuz'da yapılacak ki başvurular alınmaya devam ediyor. Peki DGS için nasıl, nereden başvuru yapılır, başvuru şartları nelerdir? DGS başvuru dönemi ne zaman sona erecek? ÖSYM DGS kılavuzunu yayımladı. İşte DGS'ye girebilmek için yapmanız gerekenler...

DGS başvuru dönemi sürüyor! AİS'te DGS 2017 başvurusu nasıl yapılır?

ÖSYM, DGS başvuru işlemleri için AİS'te ilgili başlığı açtı. Bulundukları önlisans programından lisans programına geçmek isteyen üniversite öğrencilerinin DGS'ye girmeleri gerekiyor. ÖSYM bugün yaptığı duyuru ile DGS 2017 için başvuru döneminin başladığını ve AİS'te ilgili başlığın açıldığını açıkladı. Peki DGS başvurusu nasıl yapılır ve DGS'ye başvuru şartları nelerdir.

DGS'ye başvuru için aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz AİS'te 2017-DGS başlığına tıklayıp T.C kimlik numaranız ve ÖSYM aday şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Başvuru işlemlerinin 1 Haziran 23.59'a kadar tamamlanması gerekiyor.

DGS'ye başvuru için tıklayınız

DGS'YE BAŞVURU ŞARTLARI

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar

SINAV ÜCRETİ

DGS sınav ücreti ÖSYM tarafından 90 TL olarak açıklandı. Ayrıca Başvuru hizmet ücreti olarakda 5 TL belirlenmiş. Geç Başvuru sınav ücreti ise 135 TL.

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER VE DİĞER DGS TABLOLARI

ÖSYM, sitesinde DGS yoluyla kayıt yapılabilecek lisans programlarının listesini de yayımladı. aşağıdaki adresten Önlisans ve lisans programları ile ilgili tabloların yanı sıra aday başvuru formuna da erişebilirsiniz.

DGS dökümanları için tıklayınız

DGS 2017 NE ZAMAN?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre DGS 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. 140 Dakika oalcak sınav saat 10.00'da başlayacak. Tabii adaylarıon yeni ÖSYM uygulamasına göre sınav salonuna 9.45'ten önce girmeleri gerekiyor çünkü bu saatten sonra salona aday alınmayacak. Nitekim ÖSYM, DGS 2017 kılavuzunun daha baş kısmında bunu özellikle beliritiyor.

Bu sınavda alınacak puanlar adayların 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yapılacak yerleştirmeler için geçerli olacak. Daha detaylı bilgiler için DGS kılavuzuna başvurabilirsiniz.

DGS TAKVİMİ

ÖSYM'nin DGS için belirlediği takvimi göre DGS başvuru süresi 1 Haziran'da sona erecek. Sınavın kendisi ise 23 Temmuz'da gerçekleştirilecek. DGS sonuçları bundan yaklaşık 1 ay sonra 29 Ağustos'ta ilan edilecek.

En Çok Aranan Haberler