HABER

DGS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? DGS tercih sonuçları sorgulama

Dikey Geçiş Sınavı yani DGS tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan DGS tercih sonuçları sonrası adaylar şimdi de DGS ek yerleştirme ne zaman başlayacak merak ediyor. DGS tercih sonuçları ardından herhangi bir yere yerleşemeyenler DGS ek yerleştirme başvurularını bekliyor. Peki DGS ek yerleştirmeleri ne zaman? DGS tercih sonuçları sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? İşte detaylar...

DGS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? DGS tercih sonuçları sorgulama

ÖSYM DGS tercih sonuçlarını dün açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları kimi adayları sevindirdi kimi adayları ise hayal kırıklığına uğrattı. DGS tercih sonuçları sayfası ÖSYM'nin resmi internet sitesinde erişime açık. DGS tercih sonuçları ardından herhangi bir yere yerleşemeyen adaylar şimdi DGS ek yerleştirme tarihini bekliyor. Peki DGS ek yerleştirmeleri ne zaman?

DGS EK YERLEŞTİMELERİ NE ZAMAN?

DGS ek yerleştirme ne zaman merak ediliyor. Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programı kazanamayan adaylar, ek yerleştirme için bekleyişe geçti. Herhangi bir programı kazanamayan adaylar, ÖSYM tarafından açıklanacak olan boş kontenjanları bekleyecek. Aynı zamanda ek tercih işlemleri için tarihler ÖSYM tarafından duyurulacak. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.

DGS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2017-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir. Adaylar, kayıt işlemleri için kazandıkları yükseköğretim kurumuyla irtibat kurarak kayıt tarihlerini ve kayıt için gerekli olan belgeleri öğrenebilir.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS; ÖSYM tarafından yapılan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam etmek isteyen meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin girmek zorunda olduğu, 2000 yılından bu yana yapılan bir sınavdır. Dikey Geçiş Sınavı her sene temmuz ayının ikinci haftasında yapılmaktadır ve ortalama 70 bin aday sınava girmek için başvuruda bulunmaktadır.

En Çok Aranan Haberler