- SANCAKTEPE'DE SOYGUNCULAR POLİSLE ÇATIŞTI. 4 SOYGUNCU YARALI YAKALADI (1)
* Olay yerinden sıcak görüntüler. Yaralı soyguncuları ambulansla hastenelere götürüldü.
Uğur AYAZSIN, İstanbulDHA
Sancaktepe'de bakkallara sigara dağıtımı yapan araca soymaya çalışan 5 kişi peşlerinde polisi görünce ateş açtı. Polis soyguncuların ateşine karşılık verdi. Soygunculardan 4'ü yaralı olarak yakalandı. 5 inci kişi de teslim oldu. Olay yerine ambulans sevkedildi. Yaralı soyguncular olay yerinden ambulansla hastanelere götürüldü. Soygun girişiminde bulunan kişilerin polisin takibinde olduğu öğrenilidi
Görüntü Dökümü
-------------------------
sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
zırhlı polis aracı
soyguncuların kullandığı minibüs
dhafeed
03.07.2017 - 10.58 Haber Kodu : 170703032
==================
- GÜNÜN İLK MÜŞTERİSİ SOYGUNCU OLDU
* Marketten 10 bin lira çalan soyguncunun kaçış anı güvenlik kamerasında
Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ / İstanbul DHA
Bağcılar'da bir marketin şubesi sabah açıldıktan bir buçuk dakika sonra silahlı bir kişi tarafından soyuldu. Soyguncunun kaçış anı bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre soygun 08.40 sıralarında meydana geldi. Bir marketler zincirinin Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi'ndeki şubesine açıldıktan bir buçuk dakika sonra gelen soyguncu, çalışana silah doğrultarak ana kasaya götürdü. Kasayı açtıran soyguncu yaklaşık 10 bin lirayı alarak kaçtı. Soyguncunun kaçış anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde müşteri gibi giren soyguncu bir süre sonra elinde çantayla koşarak çıkıyor. Polis soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı.
Görüntü Dökümü:
-GÜVENLİK KAMERASI
-Soyguncunun gelişi
-İçeri girmesi
-Çıkışı ve kaçması
-Detaylar
AKTÜEL GÖRÜNTÜLER
-Marketten görüntü
-Polis ekipleri
-Olay yeri inceleme
-Detaylar
==================
- (ek görüntülerle - geniş haber) FATİH'TE OTEL YANGINI
* Otelin eksi ikinci katında bulunan saunada çıkan yangın nedeniyle müşteriler tahliye edildi.
Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL,(DHA) -
Fatih'te bir otelde yangın çıktı. Yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Otelde kalanlar tahliye edildi.
Yangın saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Vatan Caddesi üzerindeki Dosso Dossi otelin eksi ikinci katında bulunan saunada henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangından dolayı olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çıkan dumanlar otelin içine kaplayınca otel çalışanları, müşterileri tahliye etmeye başladı. Uykudan uyanan müşteriler panikle dışarı çıktı. Bir süre sonra gelen itfaiye yangına müdahale etti.Yangın itfaiyenin yarım saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.
Görüntü Dökümü:
-------------------
EK GÖRÜNTÜLER
----------------------
- Otel önünde bekleyenlerin görüntüsü
- İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
- Detaylar
GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER
-------------------------
-Olay yeri
-İtfaiye ekipleri
-Yükselen dumanlar(ÖZEL)
-Müşterilerin tahliye edilmesi(ÖZEL)
-İtfaiyenin müdahalesi (ÖZEL)
-Dışarda bekleyen müşteriler
-Otelden görüntüler
-Detaylar
03.07.2017 - 07.52 Haber Kodu : 170703009
=====================
- İLK MİLLİ FIRKATEYN GELİYOR
Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKÇİ, İstanbul DHA
Milli Gemi Projesinde (MİLGEM) kritik eşik aşıldı. 4'üncü ve son Ada sınıfı Korvet TGC Kınalıada bugün denize indiriliyor. MİLGEM'de sıra tamamen milli imkanlarla yapılacak İ sınıfı fırkateyn üretimine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Tuzla'daki İstanbul Tersanesi Komutanlığında düzenlenen törenle, hem Kınaada Korveti denize indirilecek, hem de İstanbul Fırkateyninin ilk kaynağı yapılacak.
4. KORVET
MİLGEM projesi kapsamında TCG Heybeliada "Ada" sınıfı korveti 2011 yılında, TGC Büyükada Korveti 2013'de hizmete girmişti. Halen kritik görevlerde kullanılan bu iki geminin yanı sıra Projenin 3. Gemisi TGC Burgazada Korveti de 2014'de denize indirildi. Halen milli dizayn ve entegrasyonları devam eden geminin 2018'de teslim edilmesi bekleniyor. Projenin Ada sınıfı son Korveti Kınalıada da bugün kızaktan iniyor. 20 ayda inşa edilen geminin, 2019'da teknik donanımlarıyla birlikte göreve hazır olması bekleniyor.
SIRA MİLLİ FIRKATEYNE GELDİ
Toplam 8 gemiden oluşan MİLGEM projesinin beşinci gemisi İstanbul fırkateyninin ilk kaynağı da bugün yapılacak. Ada sınıfı korvetler ege harekat sahasını kapsayan kıyıya yakın harekatın gereklerini karşılamak üzere dizayn edilirken,açık denizlerde, uzun menzilli etkin silahlarla donatılan İ sınıfı fırkateyn ihtiyacı da hayata geçiriliyor. Bu ihtiyacı bugün ilk kaynağı yapılacak İstanbul Fırkateyni karşılayacak. Fırkateynin 3.5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
KINALIADA KORVETİNİN ÖZELLİKLERİ
99.5 metre boyundaki Kınalıada Korveti, 4.4 metre genişliğinde. Gemide, milli 3 boyutlu arama radarı, milli sensörler, milli lazer ikaz sistemi, milli sonar, milli torpido tespit ve karıştırma sistemleri ile, milli top, milli savaş yönetim sistemi, milli kızılötesi iz yönetimi sistemi ve Milli muharebe uydu sistemi gibi tamamen yerli imkanlarla donatıldı.
İSTANBUL FIRKATEYNİ ÖZELLİKLERİ
Ada sınıfı korvetlere kıyasla daha uzun menzilli ve daha etkin silahlarla donatılacak İ Sınıfı İstanbul Fırkateyni daha etkin komuta kontrol ve savaş sistemlerine sahip olacak. 113 boyundaki geminin 14 metre genişlikte olacak. Sensörleri, silahları ve elektronik sistemleri tamamen milli imkanlarla hayata geçirilecek. Bu sistemler arasında satıhtan satıha güdümlü mermi dikek atım sistemi, 25 mm milli top, milli nokta hava savunma silah sistemi, ve milli dekoy atım sistemi bulunuyor.
Görüntü Dökümü:
- Törenden aktüel görüntüler
======================
- USTA OYUNCULARI AĞIRLAYAN 45 YILLIK TİYATRO SALONU SAHİP ÇIKILMAYI BEKLİYOR
Oral OKAYBEN / İstanbul DHA
Türk tiyatrosunun usta isimlerini ağırlayan Şişli'nin 45 yıllık tiyatro salonu, maddi sebeplerden dolayı kapılarını kapattı. Adile Naşit, Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan'ın da aralarında olduğu birçok usta tiyatrocuyu ağırlayan, Demet Akbağ'ın ilk kez tiyatro sahnesiyle tanıştığı salon, sahip çıkılmayı bekliyor. Tiyatro salonunun sahiplerinden Ari Altınman: "Depo ve sauna yapmak için isteyen oldu…Misyonumuzu devam ettirecek insanlara bayrağı devretmek istiyoruzö derken oyuncu Kemal Başar da "Burada çok büyük tiyatrocuların ruhları, nefesleri var" diye konuştu. Oyuncu Nedim Saban ise "Aile bunu ayakta tutamaz, belediyenin asli görevidir buö dedi.
"Şişli Tiyatrosu" adıyla 1972 yılında faaliyete başlayan ve yıllar süren macerasına ilk olarak Pekcan Koşar ve Suna Keskin ile başlayan tiyatro salonu, 1974 yılında "Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu" olarak yoluna devam etti. Demet Akbağ'ın ilk kez tiyatro sahnesiyle tanıştığı, Adile Naşit, Suna Keskin, Pekcan Koşar, Sümer Tilmaç, Selim Naşit, Hadi Çaman'ın da aralarında bulunduğu usta oyuncuları da ağırlayan salon, 2002'den 2008 yılına kadar Şişli Belediyesi tarafından işletildi. 2008 yılında Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu adıyla varlığını sürdüren tiyatro salonu, finansal problemler nedeniyle kapılarını kapattı ve satışa çıkarıldı.
"DEPO VE SAUNA YAPMAK İÇİN İSTEYEN OLDU"
Tiyatro salonunun sahiplerinden Ari Altınman, salonu tiyatroya gönül veren birine devretmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Burası bize baba mirası. Babam ve ortağımız tiyatro aşıklarıydı. 1972 yılında burayı tiyatro olarak yaptılar. Ruhsatı almak için çok uğraştılar. Tapusunda 'tiyatro' yazan iki yer varmış. 1972 yılında Pekcan Koşar ile başladılar oyuna. İlk iki sene de aile olarak kendileri işlettiler. Pekcan Koşar, Suna Keskin ile birlikte oyunlar oynadı. Babam burada hep Gazanfer Özcan'ın oynamasını isterdi. 1974 yılında Gazanfer Özcan'ı kandırdı ve buraya soktu. 21 sene burada tiyatro oynadılar. Tiyatroda ilk, Gönül Ülkü, Gazanfer Özcan ve Adile Naşit'in başrollerini paylaştığı "Maymun Gözünü Açtıö oyunu oynanmıştı ve iki ay kapalı gişeydi. Burası bir kış salonuydu. Burayı bir tiyatro mimarı Erdoğan Aksel hocaya dizayn ettirdiler. Sırf tiyatro amaçlı yapılmış bir salon. Aile olarak misyonumuzun dolduğunu düşünüyoruz ve misyonumuzu devam ettirecek insanlara bayrağı devretmek istiyoruz. Depo ve sauna yapmak için isteyen oldu, ama kesinlikle vermek istemiyoruz."
KEMAL BAŞAR: BURADA ÇOK BÜYÜK TİYATROCULARIN RUHLARI, NEFESLERİ VAR
Tiyatro oyuncusu Kemal Başar, sanata sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Bugün ülkede tiyatro can çekişiyor. Eskiden bu sahneye iki büyük oyuncu sandalye çekse, salon tıklım tıklım olurdu, dışarıda bekleyenler olurdu. Bugün çeşitli durumlar nedeniyle insanlar korkuyor, evlerine kapanıyor, televizyonlardaki uyuşturan programların peşine düşüyorlar. Bir ulusun ileri gitmesi için bilim ve sanatta ileri gitmesi gerekir. Bizim de ileri gitmemiz için bilim ve sanata özendirmemiz, tiyatroların, operaların, balelerin, sergi salonlarının dolması gerekir. Ancak bu bilinçten uzak bir toplum haline gelmeye başladık. Burada çok büyük tiyatrocuların ruhları, nefesleri var. O saygınlığıyla devam ettirecek birinin çıkıp burayı satın almaması da koca Türkiye'de acı veren ayrı bir olay. Ülkesini, vatanını seven, cumhuriyete bağlı, Atatürk ülküsünün ne olduğunu bilen insan için bu durum gerçekten çok üzücü" diye konuştu.
NEDİM SABAN: AİLE BUNU AYAKTA TUTAMAZ, BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİDİR BU
Tiyatro oyuncusu Nedim Saban da, 8 senedir bu tiyatroda ekmek yediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bu salonun benim için çok farklı bir yeri var. 8 sene biz buradan ekmek yedik. Demet Akbağ'dan tutun, Adile Naşit'e, Gönül Ülkü'den Gazanfer Özcan'a birçok oyuncuyu bu sahnede seyrettik. Şişli, kentin merkezi. Böyle bir merkezde tiyatro olmaması kadar acı bir şey olamaz. Kenter Tiyatrosu da çok zor ayakta duruyor. Orada çürüyen bir arşiv var. Aile bunu ayakta tutamaz, belediyenin asli görevidir bu. Burayı yaşatanlar o dönem kültüre inanan insanlardı. Evlerinin altına tiyatro yapmayı düşünebilecek vizyonda insanlardı. Sanatseverlerin burasıyla da ilgileneceklerinden çok eminim."
Görüntü Dökümü:
------------------------
- Boş salondan detaylar
- Sahnedeki sanatçılardan detay
- Kulisten detaylar
- Kemal Başar ile röportaj
- Nedim Saban ile röportaj
- Ari Altınman ile röportaj
======================
- BİLİMSEL 'AT İLE TEDAVİ' İÇİN ÖNEMLİ ADIM
İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul, DHA
Türkiye'de 'Hippoterapi'yi (At ile tedavi) bilimsel yöntemlerle uygulayarak, bu alanda uzmanları yetiştirecek merkezin faaliyete geçirilmesi amacıyla proje hazırlandı. 5 bakanlığın da destek verdiği İstanbul Üniversitesi (İÜ) Veteriner Fakültesi bünyesindeki pilot çalışmalar, olumlu sonuç verdi.
İÜ Avcılar Kampusü'nde Veteriner Fakültesi tarafından fiziksel, zihinsel veya duysal bozukluğu olan hasta gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlamak amacıyla atın hareketlerinden yararlanan 'Hippoterapi'nin bilimsel yöntemlerle uygulanarak esaslara bağlanması için 3 yıldan yana yapılan çalışmalarda önemli yol kat edildi. Fakülte Dekanı Prof.Dr. Güven Kaşıkçı, hippoterapi alanında son yıllarda birçok araştırma ve bilimsel çalışma yapıldığını, bu tedavi alanında Türkiye'de gerçek anlamda uygulama yapılmadığını söyledi. Prof.Dr. Kaşıkçı, "Türkiye'de yapılan; at ile insanların bir araya getirilmesi, bindirilmesi. Bu yöntemin amacına ulaşması için önce engellilerin ata binecek hale getirilmesi lazım. Bizde direkt insanlar getiriliyor ata bindiriliyor ve tedavi yapıldığı düşünülüyor. Ata bindirilerek kaç kişiyi tedavi edildiğine dair ortada somut veri yok. Bu tedavide ölçme ve değerlendirmenin yapılması lazım" dedi.
Dekan Prof.Dr. Güven Kaşıkçı, hippoterapi için düşünülen kişilerden hangilerinin ata binecek durumda olduğunu ayırt etmek gerektiğini, ortopedik engelliler, trafik kazası veya başka nedenlerle yürüyemez duruma gelenler, bir şey tutamaz halde olanların ayrı değerlendirilmesi gerektiğini anlattı. Prof.Dr. Kaşıkçı, engellilerin öncelikle fizik tedavi uzmanları tarafından ata biner hale getirilmesi, tetkik ve testlerin yapılması gerektiğini vurgularken, şöyle dedi:
"Türkiye'deki uygulamada engelliler sadece ata bindiriliyor, besleme yapılıyor. Bu sadece psikolojik açıdan işe yarar. Tedavi, rehabilitasyon anlamında çok işe yaradığını düşünmüyorum. İÜ Avcılar Kampüsü'nde kuracağımız birimde rehabilitasyon, yani sağlık ile ilgili merkezi kuracağız. Kişiler tedavi süresince gelip burada kalacak. Ata binmeden vence ve sonrasında değerlendirmeler yapılacak. Danışman hocalarımız robotik tedavi yöntemiyle insanları robotlarla ata binecek duruma getirecek. Bir insana sağlığını kazandıramıyorsanız bunu boşu boşuna yapmış olursunuz."
YENİ YER VE BİRİMLER KURUACAK
Dekan Prof.Dr. Kaşıkçı, bu proje için devletin değişik kurumlarından kendilerine "Bu işi siz yapın" denildiğini, Gençlik ve Spor, Sağlık, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan izinler alarak, Türkiye Jokey Kulübü dahil birçok birim ile işbirliğine gittiklerini, bu alanda dünyadaki tek önemli merkezin bulunduğu İsviçre'ye giderek çalışmaları yerinde inceleyeceklerini anlattı. Dekan Prof.Dr. Güven Kaşıkçı, İÜ bünyesinde tahsis edilen 90 dönüm arazide ata binme yerleri, rehabilitasyon ünitesi, değişik hayvan türleri ile ilgili de yer ve birimler kuracaklarını, burada fizyoterapist, psikologlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, bu işin sporunu yaptıran antrenörler bulunacağını söyledi. Prof.Dr. Kaşıkçı, "Türkiye, hatta dünyada bu konuda mevzuat yok. Altyapı ve mevzuatların tamamlanması, engellilerle ilgili sağlık kurumlarındaki birimden izinlerin alınması lazım. Ortak çalışma ile mevzuat hazırlaması, Meclis ve gerekli birimlerinden onay alıp sisteme girmesi lazım. Şu anda mevzuatsız; ne yapıldığı bilinmiyor. Aslında kanun dışı çalışılıyor. Bu çok ciddi bir konu. İnsanların sağlığı ile oynayabilirsiniz. 'İyi bir şeyler yapalım' derken çok zararlı şeyler yapabilirsiniz" dedi.
ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİLECEK, PİLOT UYGULAMA BAŞLATILDI
Veteriner Fakültesi Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin de bu sisteme katılarak, sertifikalandırılarak at konusunda eğiticiler haline getirilmesinin de düşünüldüğü projede pilot çalışmalar yapılarak zaman zaman engelli öğrenciler ata bindirilirken, son aşamada tahsis edilecek bütçe ile tesis yapımına geçeceklerini ekledi. Veteriner Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İbrahim Kurban, uluslararası boyuttaki proje kapsamında ilk pilot çalışmayı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Avcılar Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki (Okulu) öğrencilerle başlattıklarını söyledi.
Görüntü Dökümü:
---------------------
- Engelli öğrencilerden ve ata binmelerinden görüntüler
- İÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güven Kaşıkçı,
- Veteriner Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İbrahim Kurban,
- Türkiye Binicilik Federasyonu&ndan Sebia Tataroğlu,
- İÜ Veteriner Fakültesi MYO At Antrenörü
- İÜ MYO Müdürü Doc.Dr. Mehmet Can Gündüz
- MYO öğrencilerinden görüntüler ve atlı gösterileri
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz