DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, yapılan düzenlemelerle hava trafik kaynakları rötarların Atatürk Havalimanı’nda sıfıra indirdiklerini belirterek, “Atatürk Havalimanı’nda adım atılacak yerin kalmadığını hep beraber görüyoruz. Bu olumsuzluklara rağmen buraya günde 1100 üzerinde uçak iniyor 75 saniyede bir uçak inip kalkıyor” dedi.
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. DHMİ Sosyal tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerin gündeme ait sorularını cevaplandıran DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Hakkari Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin kaçırılması ile ilgili olarak “Tabii olay arzu edilmeyen bir olay. Ülkenin her tarafına hizmet götürme gayretinde olan devletin hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet götürme gayretinde olan devletin iyi niyetine bu arzusuna isteğine bazı hainlerin karşı çıkması, o bölge insanını refahı için o bölge insanını kalkınması için yapılan yatırımları baltalamak. Bunu yaptırmamak için ortaya koydukları beyhude çabadan ibaret. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, onların orada 11 tane makineyi yakmasıyla bu tür projelerden geri duracak değildir. Mutlaka onlara inat daha hızlı daha fazla yatırımı o bölge insanına götürmek için devletin kararlılığı vardır. Bizde kamu kurumları olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bingöl’de de benzeri olaylar olmuştu ama havalimanı bitme noktasına geldi. Iğdır’da aynı olaylar oldu havalimanı hizmete açıldı. Önemli olan orada yaşayan masum vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanması” dedi.
Atatürk Havalimanında yaşanan rötarlar yüzünden kendilerinin sık sık eleştirildiğini, ancak yapılan düzenlemelerle 31 Mayıstan bu hava trafik kaynaklı rötarlar sıfıra indiğini söyleyen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal “Olumsuzluklara rağmen Atatürk Havalimanı’nda adım atılacak yerin kalmadığını hep beraber görüyoruz. Bu olumsuzluklara rağmen buraya günde 1100 üzerinde uçak iniyor 75 saniyede bir uçak inip kalkıyor. Bunun altını çizerek söylüyorum. Şuan da 15 günlük periyotlarla arkadaşlar çalışma yapıyor. Tuttuğumuz raporlar bir kitap oldu. Bunu ilgililerle paylaştık. Bütün uçakları takip ediyoruz. Atatürk Havalimanı’na kaç tane uçak indiğini kalktığı takip ediyoruz. Gece gündüz buralarda dolaşmamızın sebebi bu. Havayolu şirketlerinden, terminal işletmecisinden verileri alıyoruz” diye konuştu.
Birdal, 3. Havalimanı ihalesi ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:
“Yani çok büyük bir proje. Dünya ölçeğinde dünyanın en önemli projelerinden biri. Bunu yapacak yeterlilikte firmalar gerek ülkemizde gerekse dünyada mevcuttur. Hem havalimanı işletmeciliği hem de yapım konusunda hizmet veren şirketlerimiz vardır. Dolayısıyla bu dünyada bu çapta proje gerçekleştirecek her şirkete açık proje olarak ihaleye çıkacaktır. Bunun kriterlerini ihale şartlarını şimdiden buradan açıklamak doğru olmaz ama tabiî ki arayacağımız en önemli şey bu boyutta bir projeyi başarabilecek teknik ve mali yeterlilikte firmaların seçilmesidir. Aslı olan budur. Hiç kimse en başta biz gerekliliğe sahip olmayan firmalar tarafından bu şekilde bir işin bu çapta bir işin yapılmasını istemeyiz. Bizde isteriz ki kendini ispatlamış dünyada bu işi yapabilecek nitelikli olan yerli yabancı firmalar girsin bu işi alsın”
Atatürk Havalimanı’nın geleceğinin 3. havalimanı sonrası şekilleneceğini söyleyen Birdal, “Yeni yapılacak yer Atatürk Havalimanıyla kıyaslanmayacak büyüklükte bir terminal olacak. 150 milyonluk havalimanı dünyada çok fazla yok. İlk üçün içerisinde olacağını hesap ediyoruz. İnşallah Türk Hava Yolları da büyüyecek. Türk Sivil Havacılığı da büyüyecek. Sayın THY Genel Müdürümüzün hayal ettiği hedeflediği sayıya ulaşacak ve ona da hizmet verecek alt yapı Türkiye’de gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz