Didim Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısında encümen üyesi seçimi, plan bütçe komisyon, imar komisyonu ve sağlık komisyonu üyeleri seçildi.
Didim Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Bugün saat 14.00’da Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın başkanlık ettiği toplantıya CHP’li Ercan Atasoy ile AK Partili Kadir Karakaya katılmadı. Yaklaşık 2,5 saat süren ve 2012 yılı Faaliyet raporunun da görüşüldüğü toplantının ilk gündem maddesinde 2 adet encümen üyesi seçimi gerçekleşti. Gizli oy açık tasnif şekli ile encümen üyeliklerine Ahmet Turan Özdemir ve Şehriban Karakış seçildi. Gündemin ikinci maddesinde Plan Bütçe Komisyon üyeleri Ahmet Karaoğlu, Mustafa Kıray, Şehriban Karakış, Vedat Ege ve Atilla Milor olarak belirlendi. Gündemin üçüncü maddesinde 5 adet imar komisyonu üyesi belirlendi. Yapılan oylama sonucunda İmar Komisyonunda Ahmet Karaoğlu, Özlem Girgin, Vedat Ege, İbrahim Eray, Burhan Çolak görevlendirildi. Gündemin dördüncü maddesinde 5 adet Sağlık Komisyonu üyesi seçildi. Yapılan oylama sonucunda Özlem Girgin, Mustafa Kıray, İbrahim Eray, Ahmet Turan Özdemir ve Kadir Karakaya Sağlık Komisyonu üyeliklerine seçildi.
FAALİYET RAPORUNDA YALI CADDESİ KONUŞULDU
Gündemin 5. maddesinde 2012 Faaliyet Raporları görüşüldü. Madde sırasında Başkan Mümin Kamacı dışarı çıkarken toplantı CHP’li Belediye Meclis Üyesi Osman Ayyıldız başkanlığında devam etti. Faaliyet raporları ile ilgili ilk olarak söz alan AKP’li Burhan Çolak, Didim Belediyesinin çalışmalarında hibe ve desteklemelerden az faydalandığını, personel dağılımın dengesiz olduğunu ve Belediye olarak Turizm Çeşitliliğinin sağlanmasında bir çalışma içerisinde olunmadığını belirtti.
İhaleler kısmında işçi alım ve parke taşı alım ihalelerin fazla olduğuna dikkat çeken Çolak “Gördüğüm kadarıyla dışarıdan işçi alımı çok yapılıyor, bizim Belediye olarak personelimiz yetersiz mi?” dedi. Konuya cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Fen İşleri Müdürü Süleyman Böcü, üretim yetmediğinde dışarıdan parke taşı aldıklarını belirterek işçi alımı ile ilgili ise “Kent büyüyor, nüfus artıyor ve belediyemizde 40 işçi emekli oldu. İşleri yetiştirmek için işçi alımı yapıyoruz. Şu anda 2 müteahhit firma ile çalışıyoruz” dedi.
Fen İşleri Müdürlüğünün 2012 yılı içerisinde park ve bahçe çalışmalarında 8 personel ve 35 taşeron işçi ile hizmet verdiği öğrenildi. Faaliyet Raporunda Altınkum Belediye Barış Parkı’nın 2012 yılı giderlerinin 476 Bin lira olduğunun altını çizen Figen Gürsoy’un sorusu üzerine yapılan açıklamada Kış sezonunda Yaz sezonunda ise 10 personelin çalıştığı Barış Parkı Kafeteryasında yıllık personel giderinin brüt tutarının 476 Bin lira olduğu açıklandı.
KIRAY PERSONELİ UYARDI
Gündem sırasında Altınkum Yalı Caddesi çalışmaları için 2012 yılında 2 Trilyon 648 Bin lira harcandığının dile getirilmesinin ardından CHPli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kıray “2012 yılında en önemli projemiz Yalı Caddesi ancak en çok eleştiri aldığımız proje de Yalı Caddesi. Orada gerçekten Üniversitenin projesi mi uygulandı? Taş seçimi doğru mu sonradan mı uygulandı?” diye sordu. Soruya cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu %80 üniversitenin projesinin uygulandığını belirterek “Orada bazı binaların yol terkleri yapılmadı. Bir kısmına müdahale edemedik, kaçak olanların yıkımı gerçekleşecek. Kumaşı göstermesi için iyi bir vücut olması lazım. Banklara arkalık koymayı da düşünmüyorum, arkalık koyduğumuz zaman orası kamp yeri olur” dedi.
Karaoğlu’nun sözlerine Figen Gürsoy “Sizin görüşünüz değil halkın görüşü olacak ve Mustafa Bey taşı sordu” diye çıkış yaptı. CHP’li Salih Bankoğlu ise Altınkum Yalı Caddesi projesine çevresel uyumun sağlamadığını belirterek “Yanlış pergolalar, İl Özel İdarenin bünyesinde olan kaçak yapılar mevcut. Bu sıkıntılar bir an önce giderilmeli aksi halde yeni sezonda da aynı sorunu yaşayacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Mustafa Kıray yol yapım çalışmalarını sorarak ardından ise Belediye Birim amirlerine “Oy’un yarısını Yalı Caddesinde kaybettik, yarısını da yollarda kaybetmeyelim. Önümüzde ki dönem hiç biriniz burada müdür değilsiniz, aklınızı başınıza alın!” dedi.
Gündemin altıncı maddesinde ise 2012 yılı Denetim komisyon raporu görüşüldü. Denetim Komisyonu Başkanı Ahmet Karaoğlu meclis üyelerine bilgiler aktardı. Yapılan oylama sonucunda denetim komisyonu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise İlçe Malmüdürlüğü’nün 05.02.2013 tarih 14 sayılı B.M.K.na yapılan itiraz görüşüldü. Mal Müdürlüğünün yaptığı itiraz oy çokluğuyla ret edildi. Gündemin sekizinci maddesinde ise Kaymakamlık İlçe Müftülüğü’nün talebine istinaden 941 parselde ibadet yeri olarak hazırlanan plan değişikliği teklifi görüşüldü. İbadet yeriyle ilgili olarak Belediye Başkanı Kamacı “Efeler Mahallesine Cami yapılmasını ben önerdim. Burasının yeri dar ise başka yerde daha güzel ve daha ferah yer bulalım. Yeniden çalışma yapalım.”diyerek öneri sundu. İmar Komisyonunun yeniden çalışma yapması oy birliğiyle karar verildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde 1851 ada 7, 8, 9 ve 14 parsellere ilişkin ilave imar planı teklifi ele alındı. Teklif İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda oy birliğiyle ertelendi. Gündemin Onuncu maddesinde ise 1188, 1262 ve 2701 parsellere ilişkin ilave imar planı teklifi ele alındı. Teklif oy birliğiyle ertelendi. Gündeminin on birinci maddesinde yer alan 1851 ada 12 parsele ilişkin ilave imar planı teklifi oy birliğiyle ertelendi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz