İZMİR (İHA) - Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) ile İzmir Elektrikçiler Odası katkılarıyla gerçekleştirilen Dijital Yayıncılık Ekipmanları ve Teknolojileri Etkinlikleri'nin 3.'sü, Narlıdere Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Seminere Türkiye Elektrik Elektronik Federasyonu Genel Başkanı Abdullah Kaya, Ege Bölgesi'ndeki Elektronikçiler Odaları başkanları ve 600'e yakın teknisyen ve mühendis katıldı. Türkiye'de Elektrik ve Elektronikçiler Odaları içinde tek bayan oda başkanı olan Ebru Erayman ise, ilgileri üzerine çekti. Narlıdere'de yapılan etkinlik, teknik, pratik mesleki bilgilerin ve yeni teknolojilerin slayt gösterileriyle anlatıldığı sunumlar ve fuaye alanında ya da bahçede sponsor ve destekleyen kurumların ürün, hizmet ve çözümlerini katılımcılara aktardıkları sergi bölümlerinden oluştu. Etkinliklerin ana sponsorları Amstrad (Işık Elektronik), Botech Elektronik, Goldmaster (Ayyıldız A.Ş.), Next&NextStar (Yüksel Elektroteknik) ve Sunny (Atmaca Elektronik) firmaları oldu. Sponsor firmalar etkinliklere en üst düzey yöneticileri ve firma sahipleriyle katıldı.
Seminere İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Narlıdere Belediyesi'nin büyük katkı verdiğini belirten İzmir Elektronikçiler Odası Başkanı Ali Üstün, zor ekonomik şartları yaşayan üyelerine istihdam alanları yaratmak amacıyla bu tür etkinliklere ağırlık verdiklerini söyledi. Seminerde DVB-T yayıncılık standartları konusunun detaylarıyla anlatıldığına dikkat çeken Üstün, "3 Şubat 2006 tarihinde İstanbul ve Ankara'da deneme ve test yayınları başlatılan DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial [Sayısal Video Yayıncılığı- Karasal]) ile ilgili yapılan bazı talihsiz açıklamalar sonucu TV izleyicilerinin kafası karışmış ve dijital yayıncılık ekipmanları satıcıları zor durumda kalmıştır. İnsanlarda çanak anten yayınlarının biteceği, sistemin değişeceğine yönelik kanı oluşmuştur. Tüketicilerin tereddüdü, zaten ekonomik durgunluk yaşayan üyelerimizin işlerine darbe vurdu. Oysa karasal yayıncılık Türkiye'de 2015 yılından önce benimsenmeyecektir. İnsanları aydınlatmak amacıyla seminerde bu konuya ağırlık verdik" diye konuştu.
Üyelerine yönelik eğitim seminerlerinin süreceğini kaydeden İzmir Elektronikçiler Odası Başkanı Ali Üstün, mayıs ayında da yangın alarm kamera güvenlik sistemleriyle ilgili yeni bir seminer düzenleyeceklerini belirtti.
Gün sonunda Türkiye Elektrik Elektronikçiler Federasyonu Genel Başkanı Abdullah Kaya'ya, İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam'a, İzmir Elektronikçiler Odası Başkanı Ali Üstün'e ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'a katkılarından ötürü birer plaket verildi.