Sıklıkla tükettiğimiz bazı gıdalar ne yazık ki sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Yapılan araştırmalar bu yiyecekleri sağlımızı korumak adına tek tek sıraladı. İşte detaylar;
Patatesin yapraklarında, saplarında ve filizlerinde bulunan glokalkaloidler, uzun süre ışık altında beklediklerinde bu madde açığa çıkar. Glikoalkaloidler; ishal, baş ağrısı, kramp ve hatta ölüme kadar sürükleyebilir. Vücut ağırlığınızın kilogramı başına 3-6 mg'lık miktar ölüme sebep verir. Yeşil renkli ve filizlenmiş patatesleri yemeyin. Ayrıca patatesleri ışık almayan, nemsiz ortamlarda muhafaza edin.
Kayısı, şeftali, elma ve kiraz gibi meyve çekirdeklerinin içerdiği prıssik asit, hidrojen siyanür içermektedir. Bir fincandan fazla tüketmek oldukça sakıncalıdır.
Bu tropikal sebzenin kökleri ve yaprakları siyanür ile doludur. Güney Amerika kökenli olan bu sebze, Afrika'da piwarry adı verilen içecel üretmek için fermente edilerek kullanılıyor.
Pastörize edilmemiş bal, grayanotoksin içermektedir. Bu madde ise fazla miktarda terleme, bulantı ve baş dönmesine neden olabilir. Etkileri ise genelde 24 saat sürmektedir. Bir yemek kaşığından fazla tüketmemek gerekir.
Muskat, nutmeg ya da küçük hindistan cevizi... 3 farklı isimle de anılan bu gıda, halüsinojeniktir. 40 gram muskat, havale geçirmenize neden olabilir. Bu 40 gramdan bir tık fazlası ise kişiyi nöbete sokabilir!