Türkçemizde bazı sözcüklerin kökeni Türkçeyken bazıları ise yabancı kökenlidir. İmla hatası daha çok yabancı kökenli kelimelerde karşımıza çıksa da Türkçe kökenli sözcüklerin yazımında da yanlışa rastlanılmaktadır. Dilsever kelimesi de Türkçe kökenli bir sözcük olmasının yanı sıra yazımında çok sık yanlışlık yapılan sözcüklerden biridir. Dilsever yazımı ile ilgili en doğru bilgilere ulaşmak için online hizmet sunan sözlük platformlarından faydalanılır.
İki sözcüğün yan yana gelerek yeni bir sözcük oluşturması, birleşik kelimeler olarak adlandırılmaktadır. Bu birleşik kelimelerin bazıları yazım kurallarına göre bitişik yazılırken bazıları ise ayrı bir biçimde yazılmaktadır. Hangi sözcüğün ayrı hangi sözcüğün bitişik yazıldığını öğrenmek son derece önemlidir. Sözcüklerin doğru yazımını öğrenmek için Türk Dil Kurumunun çevrim içi olarak bilgi verdiği yazım kılavuzuna bakılır. Bu yazım kılavuzu üzerinden sözcüklerin manası hakkında da detaylı sorgulama yapılabilir. Bu bağlamda dilsever TDK’ye göre manası şu şekildedir:
Cümle içerisinde kullanılan sözcüklerin yazımında sık sık hataya düşülmesi o cümlelerin anlamında da bozukluğa yol açmaktadır. Özellikle yazışmalarda yapılan imla hataları sözcüklerin hem okunuşunu hem de manasını değiştirmektedir. Günümüzde çok sık yazım hatası yapılan kelimeler arasında dilsever sözcüğü de bulunur. Kimileri bu sözcüğü ayrı yazarken kimileri ise birleşik kullanılır. Hal böyle olunca dilsever bitişik mi yazılır konusu gündeme gelir. TDK’ye göre bu sözcüğün doğru yazılış biçimi “dilsever” şeklindedir. Bu kelimenin “dil sever” şeklinde kelimeyi bölerek yazılması doğru değildir. Buna göre dilsever doğru yazılışı şu şekildedir: