HABER

Direksiyon sınav tarihleri sürücü adayları tarafından merak ediliyor

Sürücü adaylarının merak ettiği konuların başında direksiyon sınav tarihleri geliyor. Peki direksiyon sınav tarihleri ne zaman? İşte o sorunun yanıtı ve sınavda dikkat edilmesi gereken kurallar...

Direksiyon sınav tarihleri sürücü adayları tarafından merak ediliyor

29 Ağustos’ta gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları MEB'in sonuç açıklama sayfasında yayınlandı. Ehliyet yazılı sınav sonuçlarından geçer not alan yani 100 puan üzerinden 70 alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazandı. Ardından adaylar ''Direksiyon sınav tarihleri ne zaman?'' Sorusuna yanıt aradılar.

DİREKSİYON SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Direksiyon sınav tarihi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı resmi bir açıklama bulunmuyor. Direksiyon sınav tarihleri, bağlı olduğunuz ilçe emniyet müdürlüğü tarafından belirlenip sürücü kursunuza bildiriliyor. Yani her sürücü kursunun sınav tarihi farklı günlerde gerçekleştiriliyor. Direksiyon sınavı tarihini öğrenmek için sürücü kursunuzu aramanız gerekiyor.

**EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

**

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Koltuk ve ayna ayarlarını yaptıktan sonra emniyet kemerini takın. Vites kolunu boşa alarak Kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın. Debriyaj pedalına basarak vitesi bire alın. Aracın kalkış yönüne doğru sinyalini verin ve el frenini indirin. Hareket edecek olan aracının debriyajını yavaş yavaş gevşeterek hafif gaz vererek arabayı kaldırın. Gaz pedalına bastıktan ve araç devrini aldıktan sonra debriyaj pedalına basarak vites kolunu İki'ye alın. U dönüşü yapmak için gazı kesin, vites kolunu bire alıp dönüş yapacağın yöne doğru sinyal verin,orta dikiz aynandan aracının arkasına baktıktan sonra yol müsait ise dönüşünüzü yapın. U dönüşü bitiminde direksiyon hakimiyetini bozmadan yolun sağ şeridini takip edin. Araç (sağa) yanaştırırken sağ sinyali verin. Duruşlar (Park) için debriyaja bas geri görme aynasına bakın müsaitse frene basın Aracı terketmeden önce vites kolunu boşa aldıktan sona emniyet kemerini çıkarın ve el frenini çekin. Aracı terk ederken vitesi 1 e alın. Araçtan inerken sol aynayla arkanızı mutlaka kontrol ederek çıkın

GERİ PARK ETME

Park etme Sınavın en önemli değişkenlerinden biri olarak kabul edilebilir. Park etme iki duba arasına yapılır. Dubalar arasındaki mesafe aracın uzunluğunun 1,5 katı kadar olmalıdır. Bunun yanında park alanları paralel çizgilerle belirlenmiştir.

Bir hamlede iki duba arasına girilir, iki duba arasında en fazla 2 hamlede park gerçekleştirilir. (Daha önce haberlerde tek hamlede park zorunluluğu geldi başlıkları yayınlandı. Bu tarz haberlere inanmayın.) Önemli olan park yerine geri geri gelirken bir defada yani ileri-geri yapmadan girmek gerekiyor. Park alanı içine girdiniz diyelim. Bundan sonra iki hamlede aracı düzeltebilirsiniz.

Kaldırımla araç arasındaki mesafe 50 cm’den fazla olmamalıdır. Dubalara çarpmamanız ve kaldırıma çıkmamanız gerekiyor.

GERİ GERİ GELME

Sürücü adayları önceden belirlenmiş alanlarda 25 metre şerit ihlali yapmadan çizgilere paralel geri geri gelmeliler. Geri geri gelirken direksiyon sol el ile üsten tutulur. Vücut tam geriyi görecek şekilde döndürülür. ( Not: Geri geri gelirken kesinlikle kendinizi germeyiniz. Bu konuda sıkıntılarınız varsa mutlaka bunun üzerine çalışın. )

Geri geri gelmeyi bitirmeden önünüze dönmeyin. Tam olarak araç durduğunda önünüze dönebilirsiniz. Geri geri gelirken önemli hususlardan biri direksiyonda hakimiyetidir direksiyonu sağa sola çok kırmadan istikametinizi bozmadan gelmeniz önemlidir.(Geri geri gelirken bazen yön kavramı karışabiliyor) Paralel çizgilerin dışına çıkmamalısınız.

En Çok Aranan Haberler