HABER

Diş hekimleri de eyleme hazırlanıyor

ANKARA (İHA) - Doktorların 2 günlük 'iş bırakma' eyleminden sonra dişhekimleri de 'muayene kapatma' eylemi yapmaya hazırlanıyor.

15 Mart Pazartesi günü Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret edecek olan Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) yönetimi, görüşmenin olumsuz geçmesi durumunda üyelerine, "24 Mart Çarşamba günü muayehaneleri kapatın" talimatını verecek. Yaklaşık 20 bin dişhekimini temsil eden TDB, son dönemlerde yapılan düzenlemelerle dişhekimliği mesleğinin sorunlarının içinden çıkılmaz bir hale getirildiğini, hem özelde, hem de kamuda çalışan meslektaşlarının mağdur edildiğini öne sürüyor. TDB, halkın ağız ve diş sağlığı ile dişhekimlerinin sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerde kendilerinden yeterince görüş alınmadığını düşünüyor.
TDB tarafından 9 Mart 2004 tarihinde İstanbul The Marmara Otel'de düzenlenen toplantıda, Sağlık Bakanlığı sert bir dille eleştirilmişti.

DİŞHEKİMLERİ NE İSTİYOR? Türkiye'de fazlasıyla dişhekimi bulunduğunu savunan, bu nedenle de yeni dişhekimliği fakültelerinin açılmasına karşı olan TDB, tüm itirazlarına rağmen Bakanlar Kurulu kararı ile Trabzon'da dişhekimliği fakültesinin açılmasına tepki gösteriyor. TDB, ayrıca geçmiş hükümetler döneminde açılmasına karar verilen Kayseri ve Kırıkkale'de de öğretimin başlamasına yönelik gerekli adımlar atılmasına öfkeleniyor. TDB'ye göre, sağlık ocaklarında ve hastanelerde dişhekimleri, hemşire ve teknisyenler bile daha fazla "döner sermaye payı" alıyor. Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı'na bağlı, sağlık ocağı, hastane, ağız ve diş sağlığı merkezi gibi farklı kurumlarda aynı ve eşit hizmeti üreten dişhekimleri arasında ücret uçurumları bulunduğunu öne süren TDB, dişhekimlerinin tıp hekimleri kadar yoğun çalışmalarına ve benzer risklere maruz kalmalarına rağmen yaratılan değerden aldıkları payın hekimlerin 5'te 1'i ile 10'da 1'i arasında değiştiğini iddia ediyor. TDB, çalışanlar arası yarışa dayalı hizmet verimliliğini artırma planının gerekli kontrol mekanizmaları kurulmadığı için hizmetin kalitesinde ciddi sorunlar yaşandığını savunuyor. TDB ayrıca kurumun verimliliği ve üretilen değerin paylaşımı konusunda kişilerin belirleyici olmasının çalışanlar arasında kırgınlıklara yol açtığını ileri sürüyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler