HABER

Diş ipi nasıl kullanılır? Diş ipi fırçalamadan önce mi sonra mı kullanılır?

Kürdanlı veya normal diş ipleri sayesinde diş aralarında kalan yiyecek artıkları kolaylıkla temizlenebilir. Bu nedenle diş ipinin ağız ve diş sağlığı problemlerinin önlenmesi bakımından önemli olduğu söylenebilir. Buna ek olarak bu ürünün dişlere zarar vermemesi için diş ipinin doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Dolayısıyla diş ipinin nasıl kullanıldığı, günde kaç defa uygulandığı ve diş telinden nasıl geçirildiği gibi konular farklı başlıklar altında incelenmelidir.

Diş ipi nasıl kullanılır? Diş ipi fırçalamadan önce mi sonra mı kullanılır?

Ağız ve diş bakımına özen gösteren kişiler için diş ipi kullanımına yönelik olan detayları öğrenmek önem arz eder. Dolayısıyla diş ipinin yapısı, nasıl kullanıldığı ve ne işe yaradığı hakkında açıklama yapılmalıdır. Doğru bir şekilde kullanıldığı zaman arayüz çürüklerinin önlenmesinde önemli rol oynayan diş ipinin farklı çeşitleri mevcuttur. Bu bağlamda diş ipi çeşitlerinin ne gibi özelliklerinin olduğu ve bu ürünlerin hangi sıklıkla kullanılması gerektiği hakkında bilgi aktarılmasında fayda vardır.

Diş ipi nasıl kullanılır?

Ağız ve diş bakımının düzgün bir şekilde tamamlanması için dişlerin fırçalanması kadar diş ipiyle temizlenmesi de önem arz eder. Öyle ki doğru bir şekilde uygulanan diş ipinin diş fırçasının ulaşamadığı bölgelere temas edebildiği bilinir. Böylelikle diş ipiyle yiyecek artıkları kolaylıkla çıkarılabilir. Kürdanlı ve normal versiyonu bulunan diş ipinden verim alınması için ise bu ürünün doğru bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Bu bağlamda diş ipi kullanılırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibi sıralanmalıdır:

  • İlk olarak diş ipinden yaklaşık 40 santimetre uzunluğundaki bir parça koparılmalıdır.
  • Koparılan diş ipi parçasının büyük bir bölümü orta parmakların etrafına sarılmalıdır.
  • Diş ipinin kullanılacak olan 4-5 santimetrelik kısmı açıkta bırakılarak işleme başlanmalıdır.
  • İpin 4-5 santimetrelik kısmı baş parmak ve işaret parmağının arasında gerilerek dişler arasında yukarı ve aşağı yönlü olarak hareket ettirilmelidir.
  • Nazik hareketlerle kullanılan diş ipi daha sonra diş yüzeyinde gezdirilmeli ve bu işlem gerçekleştirilirken ürünün diş eti çizgisini geçtiği kontrol edilmelidir.
  • Diş ipi kullanılırken farklı dişlere geçiş yapıldığında ürünün temiz olan kısımlarının kullanılması önerilir.
  • Ürün dişlerden çıkarılırken yukarı yönlü olarak dışarıya doğru olacak şekilde ileri geri hareket ettirilmelidir.
  • Kürdanlı diş ipi kullanımı sırasında da yukarıda sıralanan aşamalara benzer olarak hareket edilir.
  • Bu ürünün dişler arasında nazikçe hareket ettirilmesi ve daha sonra diş yüzeyine uygulanıp çöpe atılması yeterlidir.

Diş teli varken diş ipi nasıl kullanılır?

Diş teli olan ve düzenli bir şekilde diş ipi kullanmak isteyen kişiler bu uygulamayı gerçekleştirirken hangi hususlara dikkat etmeleri gerektiğini araştırır. Bu bağlamda diş teli olan kişilere uç kısmında bir düğüm bulunan ve diş ipi geçirici olarak adlandırılan ürünü temin etmeleri önerilebilir. Söz edilen ürünün düğüm kısmına diş ipinin geçirilmesi ve daha sonra dişlerin kolaylıkla temizlenmesi mümkündür. Bu ürünle diş temizliği yapılırken ipin diş tellerinin altına ve üstüne doğru çekilmesi gerekir. Ayrıca kürdanlı diş ipleri de diş teli olan kişilere kullanım kolaylığı sağlar. Çünkü bu ürün genelde diş telinin alt kısmına sığacak kadar ince bir yapıda olan iplere sahiptir. Dolayısıyla bu diş ipi çeşidinin diş ipi geçiriciyle neredeyse aynı görevi üstlendiği söylenebilir.

Diş ipi yerine normal ip kullanılır mı?

Diş ipi dişler için özel olarak tasarlanan ve pek çok faydası bulunan bir üründür. Dolayısıyla bu ürünün normal ip çeşitleri ile karıştırılmaması gerekir. Bu bağlamda diş ipi yerine normal bir ip kullanılarak dişlerin temizlenmemesi gerektiği hatırlatılmalıdır. Aksi takdirde bu iplerin üzerinde bulunan bakterilerin ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkilemesi söz konusu olabilir. Buna ek olarak dişler için özel olarak tasarlanmayan normal ipler temizleme işlemi sırasında diş etini tahriş edebilir ve kopabilir. Bu da ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyen hususlar arasındadır.

Diş ipi ne işe yarar?

Diş ipi özellikle diş fırçasının ulaşamadığı yerlerdeki yiyecek artıklarına temas edebilmesi bakımından öne çıkan bir ağız ve diş bakımı ürünüdür. Dolayısıyla bu ürünün temel faydaları arasında dişler arasındaki yiyecek artıklarının çıkarılmasını sağlaması yer alır. Buna ek olarak arayüz çürüğü olarak adlandırılan ağız ve diş sağlığı probleminin önlenmesinde de diş ipinin önemli bir yer tuttuğu bilinir. Çünkü bu ürün dişlerin arasındaki yiyecek artıklarının kolaylıkla temizlenmesini sağlar. Diş ipinin diğer önemli özellikleri arasında ise ağız kokusunu önlemesi yer alır. Yine dişlerde oluşabilen enfeksiyonların önüne geçilmesi bakımından da diş ipi kullanımının önem arz ettiği bilinir.

Diş ipi haftada kaç kez kullanılır?

Ağız ve diş bakımı için önem arz eden ürünler arasında öne çıkan diş ipinin nasıl kullanılması gerektiği gibi haftada kaç defa uygulandığı da sıklıkla araştırılır. Bu nedenle diş ipinin uzmanlar tarafından önerilen kullanım sıklığı üzerine açıklama yapılmasında fayda vardır. Normal şartlarda dişlerin günde minimum iki defa fırçalanması, diş ipinin de sabah ve akşam olmak üzere 2 kere kullanılması önerilir. Ancak bu ürünün günde bir defa olacak şekilde kullanılmaya başlanması da uygun görülür. Bir uzmana danışıldığı takdirde ise diş ipi kullanımının sıklığına yönelik olarak daha doğru bilgi alınabilir.

Diş ipi dişlerin arasını açar mı?

Diş ipi adı verilen ürünün hem kürdanlı hem de normal versiyonu dişler için özel olarak üretilir. Dolayısıyla bu ürünün diş aralarının açılmasına sebebiyet vermesi söz konusu değildir. Diş yapısına uygun olarak üretilen bu ürün dişler arasında kolaylıkla hareket ettirilebilir. Ancak diş ipinin doğru bir şekilde kullanılması da bu ürünün diş sağlığını olumsuz yönde etkilememesi bakımından önem arz eder. Yani diş ipinin önerilen şekilde kullanılması ve dişler arasında nazikçe hareket ettirilmesi tavsiye edilir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler