Seminere Stajyer Avukat Ahmet Ferit Savaşçı konuşmacı olarak katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Dr. Metin Ersoy,”Dişhekimliği bire bir çalışılan ve sürekli kapalı ortamda bulunulan bir meslektir. Zaman darlığı yaşadığımız için bizlerin dış dünya ile pek fazla bilgimiz olmamaktadır. Oda olarak sürekli yaptığımız bilimsel toplantılar ile bilgi ve becerilerimizi arttırdığımız gibi, sosyal konularda da geri kalmamak adına meslektaşlarımızın yararına olan etkinlikler düzenlemekteyiz. Geçtiğimiz gün muayene pratiğinde davranışlar konusunda yani hasta ve yakınlarına nasıl davranılmalı, beklentilerinin neler olduğunu bir NLP uzmanından öğrendik. Biz dişhekimleri özellikle mali yönden yeni çıkan kanunlar ve uygulamalardan pek bilgimiz olmuyor. Bütün bu sorumluluklar muhasebecilerde kalıyor dolayısıyla muayene işletim sırasında farkında olunmadan birçok yanlış yapılabiliyor. Sonradan çok uğraşmak zorunda kalıyorlar. 2012 yılı kazancımızla ilgili dikkat edeceğimiz hususları bu konu da tecrübeli Sayın Ahmet Ferit Savaşçıdan öğreneceğiz. Bilgilerini bizlerle paylaşan Sayın Savaşçıya şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta Ağız Diş Sağlığı Merkezlerin de çalışan meslektaşlarımız ve Adana Dişhekimleri Odası üyeleri bir dayanışma gecesi ile etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.
Dişhekimlerine Serbest Meslek Kazancı konularında bilgiler aktaran Stajyer Avukat Ahmet Ferit Savaşçı, Serbest Meslek Kazancının tespitinde indirilecek giderler, kazancın tespiti, hizmetin emsal değerleri, serbest meslek özeti, kullanılan belge ve cihazlar, gider pusulası, pos makinası, KDV, KDV tevkifatı, muhtasar beyanname, geçici vergi ve beyanname verme süreleri hakkında örnekler vererek katılımcı dişhekimlerini bilgilendirdi.
ÇIKARILACAK GİDERLER AZ DEĞİL
Her türlü serbest meslek faaliyetinden doğan kazançların serbest meslek kazancı olduğunu belirten Savaşçı,”Beyan edilen gelirin % 15 ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak şartıyla mükellefin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait bireysel emeklilik sigortalarına ait primler indirim konusu yapılabilecektir. Beyan edilen gelirin % 10’nunu aşmaması ve Türkiye’de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle teşvik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları, maliye bakanlığının belirlediği usullere uyulmak kaydıyla serbest meslek faaliyetinde bulunan özürlülerin beyan edilen gelirlerine Gelir Vergisi Kanunu(GVK)’nun 31. maddesinde yazılı indirimler (Bakmakla yükümlü bulunduğu özürlüsü bulunanlar dahil), özür oranı % 80 aylık 770, % 60 aylık 380, % 40 aylık 180 (2012 için). Vergi Kanununda belirtilen koşulları taşıyan ve Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan kuruluşlara yapılacak yardım ve bağışlar gelirden indirim konusu yapılabilir” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz