Diş fırçalamanın diş bakımı için yeterli olduğu sanılıyor. Ama nasıl fırçalanması gerektiği, bunun dışında neler yapılması gerektiği, diş doktorunun ne anlama geldiğinin tam olarak milletçe farkında değiliz. Zaten çay, kahve, sigara ve az bakım, bir de genetik etkenler işin içine girdi mi diş renkleri doğal olarak bembeyazlıktan çıkıyor bambaşka bir hale dönüşüyor. Bir de son zamanlarda moda olan 3-4 ayda bir yapılan diş beyazlatma yöntemi var ki sonuçlarından kimse doğru düzgün bahsetmiyor.
Ağız ve diş bakımı için yapmanız gerekenler:
Öncelikle her 6 ayda bir problem olsun veya olmasın bir diş hekimine dişlerinizi ve diş etlerinizi muayene ettirmeniz gerekir. Diş deyip geçmeyin. Çürümeye başlamış minik bir dişin veya kanayan bir diş etinin birçok hastalık habercisi olabildiğini unutmayın.
Dişlerinizi günde en az 2 kere ve doğru bir diş macunu ile fırçalamalısınız.
Limon ve kabartma tozunu karıştırarak bir macun haline dönüştürebilir bu karışım ile de dişlerinizi günde 1 kere fırçalayabilirsiniz. Dişlerinizin nasıl beyazladığına inanamayacaksınız.
Hafta da iki ve üç kez tuzlu veya sirkeli su ile ağzınıza gargara yapmanız diş aralarınızda ve diş etlerinizde birikmiş enfeksiyon riski taşıyan mikropları öldürür. Düzenli olarak ağzınıza karanfil atarsanız ağız kokusunu gidermiş olursunuz ve ayrıca dişlerinizdeki kalıntıları da temizlemiş olursunuz.
Olgun bir çileği diş fırçanıza sürün ve bu çilek tortusu ile dişlerinizi fırçalayın. Dişlerinize doğal peeling yapmış olacak ve dişlerinizi doğal bir yöntemle beyazlatacaksınız. Ayrıca çilek kokulu bir nefese de sahip olursunuz.