Balıkesir'de böbrek hastalığı nedeniyle diyalize bağlanan genç kadın ve genç erkek birbirlerine aşık olarak, dünya evine girdi.
Balıkesir'e bir yıl önce Zonguldak'tan gelen ve Kadın Sığınma Evinde kalan Özlem Zorlu, Balıkesir Devlet Hastanesinde diyaliz servisinde tedavi olurken tanıştığı Hasan Sözen ile birbirlerine aşık oldu. Kısa sürede anlaşan çift, ekonomik zorluk içerisinde oldukları için evlenmeyi kararlaştırdıkları halde bundan vazgeçtiler. Ancak, durumu öğrenen hastane personeli, diyaliz hastası aşıklarla konuşup destek sözü vererek onları evliliğe ikna etti. Balıkesir Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezindeki doktor ve hemşirelerin girişimi, hastanedeki yönetici ve diğer tüm personelin de katıldığı destek kampanyası ile iki hasta muratlarına kavuştu. Balıkesir Belediye Başkanlığı düğün salonunu tuttu, hastane personeli gelin ve damadın kiralık evi ve eşyaları için yardımcı oldu ve aynı serviste diyalize bağlanan genç aşıklar şimdi aynı yastığa baş koydular.
Geçtiğimiz hafta sonu il merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen düğün merasimine Balıkesir Devlet Hastanesi Yöneticisi Tezcan Sezgin, doktor ve hemşireler ile diyaliz servisi personeli ve yakınları katıldı.
DAMAT SON ANDA VAZGEÇTİ, HEMŞİRELER İKNA ETTİ
Her ikisi de 34 yaşında olan genç çiftlerin evlenmelerine destek olan diyaliz servisindeki sorumlu hemşire Fatma Koç, yeni evlilerin ekonomik güçlük içerisinde olduklarını, düzenli bir işe ihtiyaçlarının olduğunu belirterek bu konuda yardım edilmesini istedi. Fatma Koç, "Hasan bir buçuk yıllık, Özlem 1 yıllık hastamız. Aynı seansa giren iki genç, birbirlerini beğeniyorlar. Biz bunu fark ettiğimiz zaman bize açıldılar, cesaretleri yoktu biz evlenebileceklerini söyledik. İşleri yok, Hasan hastalık maaşını almak istemedi, kendisi Bağkur'a ödemesi varmış, orası için kredi çekip malulen emekli olmuş, şu anda aldığı maaşın yüzde 80-90'ı krediye kesiliyor. Özlemin üzerinde maaş yok, ona malulen hastalık maaşı çıkarmaya çalışıyoruz. Şu anda Hasan'ın üzerinden bakılıyor. İkisi için de kalıcı bir iş olursa onlar için çok daha faydalı olacak. İlk nikahı diyaliz servisi olarak biz yaptık, aramızda para toplayıp onları cesaretlendirdik. Hatta bir ara damat adayı vazgeçti, evlenemeyeceğim dedi, parası olmadığı için korktu. Daha sonra hastane yöneticimiz, idarecilerimiz, servisteki diğer hemşire arkadaşlar gerek evlerindeki kullanmadıkları eşyalarla vs. yardım ettik. Biraz bu işin peşinden koşup insanların kulağına kar suyu kaçırdık. Nikahlarını daha önce yapmıştık, sonra da nihayet düğünleri oldu" diye konuştu.
BEYAZ MELEKLERE TEŞEKKÜR
Telli duvaklı gelin olan gelin Özlem Sözen (Köse), mutluluğunun tarif edilemez olduğunu söyledi. Evlenmelerine yardımcı olan, hatta evlenmeleri için ellerinden gelen her türlü yardımı yapan Devlet hastanesinin beyaz melekleri hemşireler ile idareci ve doktorlarına teşekkür eden gelin, "Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum; sadece bunu söylemek istiyorum. Bana bu günleri gösterdikleri için önce Allah'a sonra hemşirelerimize, eşime de teşekkür ediyorum" dedi.
Diyaliz hastası damat Hasan Sözen de mutluluklarına vesile olan özellikle diyaliz servisindeki sorumlu hemşire Fatma Koç'a ve diğer hemşireler ile hastane personeline teşekkür etti. Hasan Sözen, "Eşime katılıyorum, Fatma abladan Allah razı olsun. Bana kimsenin yapamadığı iyiliği yaptı. Allah her şeyi onun kalbine göre versin, ona çok minnettarım" diye konuştu.
Diyaliz hastası olan genç çiftleri en mutlu günlerinde de yalnız bırakmayan hastane personeli düğün salonunda gelin ve damatla beraber oynayıp göbek atarak eğlendiler. Balıkesir Devlet Hastanesi Yöneticisi Tezcan Sezgin başta olmak üzere doktor ve hemşireler gelin ve damadı takı yağmuruna tuttu. Hemşire Fatma Koç, "Özlem ve Hasan ikisi de diyaliz hastamız ve aynı zamanda kardeşlerimiz. İkisi ayrı seanslardaydı, genç oldukları için aynı seansa aldık. Onlar birbirlerini görüp beğenmişler, oturup konuştuk. Evlenmeye karar verdiler. Ama ikisi de yardıma muhtaç. Hasan'ın bir annesi, Özlem'in kimsesi yok. Kadın Sığınma Evinde yaşıyordu. Biz evliliklerini destekledik. Hasta olmaları hayatlarının sonu değil, onların da evlenmeye ihtiyaçları var ve hayatın güzelliklerini yaşamaya hakları var. Ama cesaret edemediler. Biz hastane personeli olarak destek verdik ve düğünlerini yaptık. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız, onlar bizim kardeşlerimiz, inşallah ömür boyu mutlu olurlar. Bizimle bareber oldukları sürece yanlarındayız zaten" dedi.
Hastanede, yan yana yataklarda haftada üç gün 4'er saat diyaliz makinesine bağlanan genç çift, vücutlarının yorgun ve bitkinliğine rağmen büyük bir mutluluk içerisinde el ele tutuşup evlerine gitmenin sevincini yaşıyor. Artık Sığınma Evinde kalmayacağına sevinen gelin Özlen Sözen (Zorlu), "Yaklaşık 3 ay önce geldim, sığınma evinde kalıyordum. Bu süre içinde Hasan'la birbirimizi görüp beğendik. Fakat maddi zorluk nedeniyle evliliği düşünemedik. Hastane personeli bize yardımcı oldu destek verdiler ve düğünümüzü yaptık. Çok güzel şeyler hissettim, çok güzel geçti. Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. Ben birbuçuk yıldır tedavi görüyorum, teşhis 4 sene önce konuldu. 3 aydır burada (Balıkesir'de) diyalize giriyorum. Biz işe girip çalışmak istiyoruz. Tek beklediğimiz bu" diyerek iş konusunda yardım beklediklerini söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz