YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ı ziyaret etti:

"Her camimiz aynı zamanda bir mekteptir, bir medresedir"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Her camimiz aynı zamanda bir mekteptir, bir medresedir." dedi.

Erbaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaretinde, kentin çok önemli medeniyetleri barındırdığını ve kadim bir şehir olduğunu belirtti.

İnsanlığın mutlaka ilimle, irfanla, eğitimle, bilgi ve hikmetle o medeniyete sahip olduğunu dile getiren Erbaş, "Çocukluğumdan beri Malatya, benim zihnimde bu yönleri ile hep yer etmiştir. Kütüphaneleriyle, okuyan insanların sayısının çok oluşuyla, mütefekkir insanlarıyla hep zihnimde yer etmiştir. Bugün bu yerlerinin özellikle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük katkılarıyla zirveye tırmandığını görüyorum." dedi.

Ali Erbaş, bugün İnönü Üniversitesini gezdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin tam kalbinde camimizin açılışını gerçekleştirmiş olmaktan çok memnuniyet duydum. Özellikle üniversite camimizin altında yapılmış olan İslami İlimler Kütüphanesi, sadece İlahiyat Fakültesi öğrencilerine değil, üniversitemizin tüm öğrencilerine büyük katkı sağlayacaktır. Her camimiz aynı zamanda bir mekteptir, bir medresedir. Üniversitemizin içindeki caminin bu noktadaki fonksiyonu diğerlerine göre çok daha fazladır. Çünkü binlerce öğrencimiz camiden istifade edecek, altındaki kütüphanesi ile birlikte çok önemli bir şekilde camimizden istifade edecek. Rabbim bütün üniversitelerimize, bütün şehirlerimize böyle güzellikleri yaşamayı her zaman nasip eylesin."

Hz. Muhammed'in "İnsanların efendisi onlara hizmet edenlerdir" mealindeki hadisine işaret eden Erbaş, "Bu ruhla Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Malatyamızın çok değerli yöneticilerinin çalıştıklarını bilmiş olmaktan dolayı da Cenabı Hakka hamd ediyorum. Rabbim yar, yardımcınız olsun. İnsanlara hizmet etme yolunda önünüzdeki zorluğu kolaylaştırsın, problemleri çözüme ulaştırsın." dedi.

Erbaş, Gürkan'a "Hepiniz Allah'ın ipine sarılınız, ayrılıp bölünmeyiniz." mealindeki ayetin yazılı olduğu hat tablosu hediye etti ve "Bu ayetlerin ışığında bu birliğiniz, beraberliğiniz hep devam eder inşallah." ifadesini kullandı.

Erbaş'a kayısı ve hat tablosu takdim eden Gürkan ise Malatya'nın tarihi misyonu hakkında bilgi verdi, belediye olarak yürüttükleri bazı çalışmaları anlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ı ziyaret etti:

- "Her camimiz aynı zamanda bir mekteptir, bir medresedir"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler