YURTHABER

Diyarbakır
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da okula gelir kazandıracak tarımsal üretimde hasat zamanı

Diyarbakır'da okula gelir kazandıracak tarımsal üretimde hasat zamanı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Sur Özel Eğitim Meslek Okulunda oluşturulan sera ve uygulama bahçesinde öğrencilerin ürettiği ürünlerin hasadı yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, geçen yıl hizmete açılan Sur Özel Eğitim Meslek Okulunda görevli öğretmenler, "Birlikte Üretiyoruz" projesi kapsamında okul içinde tarım atölyesi kurdu.

Kabak, patlıcan, domates, biber, salatalık, çilek gibi sebze ve meyveler ile çeşitli süs bitkilerinin tohumları atölyede fideye dönüştürüldü. Bu fideler, okulun bahçesindeki 400 metrekare sera ile 9 bin metrekarelik uygulama bahçesine 61 öğrencinin el emeğiyle mayıs ayında dikildi.

Öğrenciler, yetiştirilen ürünlerin hasadına başladı. Ürünlerin satışından elde edilecek gelir, okuldaki farklı projelerde kullanılacak.

Okul Müdürü Erkan Demirci, AA muhabirine, hafif düzeyde otizmli ve zihinsel engelli 61 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti sunduklarını söyledi.

Hayata geçirdikleri projeye bir tohumla başladıklarını, şimdi de hasat yaptıklarını kaydeden Demirci, öğrencilerin bu işi severek yaptığını anlattı.

Buradan elde edecekleri gelirle gelecek senenin eğitim faaliyetlerini planladıklarını ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 15 bin liralık gelir hedefliyoruz. Her sene bu katlanarak artacak. Daha fazla fide üreteceğiz. Hem öğrencilerimizi eğitmiş, rehabilite etmiş olacağız hem de onların eğitim faaliyetleri için bir kaynağa kavuşacağız. Öğrencilerimiz tarımsal faaliyetlerle uğraşırken çok mutlular."

Öğrencilerden Şehmuz Topçuoğlu (17) ise yetiştirdikleri sebzelerin hasadını yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Okulumuzu çok seviyoruz. Toprağa dokunuyoruz. Bu imkanları bize sağladığı için okulumuza teşekkür ederiz." dedi.

Esra Ulam (16) da öğretmenlerinin kendileri için sağladığı imkanlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Arkadaşlarımızla domates topluyoruz. Bu okulda olduğum için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da okula gelir kazandıracak tarımsal üretimde hasat zamanı

Diyarbakır'da okula gelir kazandıracak tarımsal üretimde hasat zamanı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler