Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde kurulan ve kısa süre önce yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Teknokent, firmalara nano teknoloji imkânı sunacak. Teknokent’te nano teklonoji araştırmalarına başlanırken, Avrupa’dan gelen heyet çalışmaları inceledi.
Resmi olarak 2009 yılında kurulan ve 1 yıl gibi kısa bir sürede bina inşaatı tamamlanan Dicle Üniversitesi Teknokent, 1 Mart 2011’de girişimci kabul etmeye başladı. Türkiye’de bulunan yaklaşık 29 teknokent arasında 2 ay gibi kısa bir sürede yüzde 100 doluluk oranına ulaşan ilk teknopark olan Dicle Üniversitesi Teknokent, Avrupalı girişimcilerin dikkatlerini çekmeye başladı.
İsveç Svenska Aerogel AB, KTH Teknoloji Enstitüsü Yönetim Kurul Başkanı ve Gävle Üniversitesi İnşaat ve Mimarlık Fakültesi Teknik Araştırma Bölüm Başkanı Prof. Christer Sjöström, Svenska Aerogel AB Genel Müdürü MSc Anders, HK Consulting Genel Müdürü MSc Halit Kosmaz ve DİMER Grup Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk, Dicle Üniversitesi Teknokent’i ziyaret etti.
İsveç heyetine, Dicle Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni tanıtan ve çalışmalar hakkında bilgi veren Dicle Üniversitesi Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tuna, gelen heyetin ortak proje çalışmaları için tanışmak amacıyla ziyarette bulunduklarını söyledi. Tuna, nano teknoloji alanında yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını, bu teknolojinin Diyarbakır’da araştırma, geliştirme ve üretim aşamasına geçilmesi için işbirliği ve olanaklar üzerinde görüştüklerini belirtti.
BÖLGENİN EN BÜYÜK LABORATUVARI İNŞA EDİLİYOR
Mustafa Tuna, teknokentlerde AR-GE çalışmalarının üst düzeyde olabilmesi ve bölge ekonomisine katkı sunabilmesi için bağlı üniversitede nitelikli araştırmacı ve araştırma ortamlarının yeterli olması gerektiğini anlattı.
Tuna, Dicle Üniversitesi merkezi laboratuvar inşaatının devam ettiğini ve yıl sonunda hizmete açılacağını kaydetti. Tuna, merkezi laboratuvarlarının 3 bin 600 metrekare büyüklüğü ile bölgenin en büyük merkezi laboratuvarı olduğunu dile getirdi. Tuna, merkezin proje fizik, kimya biyoloji, mühendislik, iletkenlik, XR, SEM, TEM, moleküler, ziraat ve veteriner laboratuvarı, ameliyathane, teknik ve idari kısımlardan oluştuğunu, Teknokent’teki girişimcilerin de Ar-Ge çalışmalarında merkezden istifade edebileceklerini vurguladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz