YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyetisyenden Yılbaşı Sofrası Önerisi

Görkem ÇANCI / ALANYA Çoğu insan dolu dolu sofralarda yılbaşını kutlamaya hazırlanırken, yılbaşı gecesi yiyecek ve içecekleri fazla kaçırıp eğlenceli geceyi sindirim

Diyetisyenden Yılbaşı Sofrası Önerisi

Görkem ÇANCI / ALANYA Çoğu insan dolu dolu sofralarda yılbaşını kutlamaya hazırlanırken, yılbaşı gecesi yiyecek ve içecekleri fazla kaçırıp eğlenceli geceyi sindirim rahatsızlıklarıyla bozmak istemeyenler için Diyetisyen Bahar Faiz önerilerde bulundu. Yılbaşı gecesi ve ertesi günü yiyeceklere ve porsiyonlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Faiz şunları kaydetti:
"Yılbaşı denince çoğumuzun aklına çerezler, tatlılar, mezeler ve içeceklerle dolu sofralar gelir. Öncelikle yılbaşı sofrasına aç oturmamak sağlığımız açısında çok önemli. Yılbaşı akşamı çok yemek yiyeceğimizi düşünerek gün boyu aç kalmamalıyız. Gün boyu aç kaldıktan sonra yılbaşı gecesi çok yemek tüketme ihtiyacı oluşacağı için, bu durum mide ve sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden sabah yapılacak hafif bir kahvaltının ardından ara öğünlerle birlikte öğle yemeğinde yoğurt ve zeytinyağlı yiyecekler tüketebiliriz."
'SÜTLÜ TATLI TÜKETİN'
Yılbaşı sofrasında ise ağır yemeklerden ve tatlılardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Bahar Faiz, şöyle devam etti:
"Kolesterolü düşük olan hindi ve tavuk akşam yemeğinde tercih edilebilir. Meze olarak ise kızartılmış ürünler yerine yoğurtla yapılmış daha hafif ürünler ya da salata tüketilebilir. Ağır ve şerbetli tatlılar yerine mutlaka sütlü tatlı veya meyve tercih edilmeli. Kuruyemişler sağlığımız açısında faydalı olabilir ancak, kalori değerleri yüksek olduğu için porsiyonlarına dikkat etmeliyiz. Yılbaşı gecesi alkol almayı düşünenler gün içinde bol miktarda su tüketmeli. Yılbaşı sofrasında da ara ara tüketilecek su, alkolün yaratacağı etkiyi en aza indirir. Alkol aç karnına değil, yemekle birlikte veya yemekten sonra tüketilmeli. Aç karnına tüketilecek alkol kana daha çabuk karışır."
'ERTESİ GÜN BESLENMEYE DİKKAT'
Yılbaşı gecesinin sabahında da beslenmenin büyük önem taşıdığından bahseden Bahar Faiz, şunları söyledi:
"Eğer gece alkol tüketildiyse sabah kalkar kalkmaz 1- 2 bardak su içilmeli. Kahvaltıyla birlikte içilecek taze sıkılmış portakal suyundaki C vitamini vücudumuzdaki toksin maddelerinin atılmasına fayda sağlayacaktır. Gün içinde sıvı tüketimini ihmal etmemeli. Açık havada yapılacak 1- 2 saatlik yürüyüş, alkolün neden olduğu yorgunluk, halsizlik ve baş ağrısı gibi durumlara iyi gelecektir. Akşam yemeğinde ise zeytinyağlı sebze yemeği, salatayla birlikte haşlanmış tavuk veya ızgara balık tercih edilebilir. Tüm bunlara ek olarak tansiyon, şeker, kolesterol ve kalp hastalığı olanların uzman eşliğinde beslenmelerine dikkat etmelerinde fayda var."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler