TRT’de yayınlanan 'Böyle Bitmesin' dizisi gerçek oluyor. Boşanmış veya aile içindeki anlaşmazlıklar sonucu ayrılıklara giden eşlerin sorunlarını çözüp evliliklerini devamını sağlayan dizideki aile masası ekibi, artık gerçek hayatta da hizmet verecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dizideki kurumsal yapıyı 5 ilde pilot olarak faaliyete geçirdiklerini, dizideki gibi desteklerle 75 çiftin evliliğinin kurtulduğunu kaydetti. Bakan Şahin, 2014 yılı başında da tüm ülkede uygulamaya koyacaklarını açıkladı.
Partisinin Samsun İl Başkanlığı ziyaretinde Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorusunu cevaplayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, filimdeki gibi kurumsal alt yapıyı gerçek hayatta hızlı bir şekilde oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Dizideki Aile Masası’nı gerçek manada 5 ilde pilot olarak uyguladıklarını dile getiren Bakan Şahin, böyle bir sosyal desteğin büyük önem taşıdığını gördüklerini kaydetti.
"GERÇEK AİLE MASASI 75 ÇİFTİN EVLİLİĞİNİ KURTARDI"
Aile ombudsmanlığı adını verdikleri çalışmayı 5 ilde 450 çift üzerinde uyguladıklarını açıklayan Bakan Şahin, "Böyle Bitmesin dizinde verilen destekler gibi desteklerle 75 çiftin evliliğe devam etme kararı aldığını gördük. 15 gün önce aile mahkemesi hakimleriyle bir araya geldik. Ne tür olaylar olduğunu, bizden ne tür destekler beklediklerini görüştük. Bu konuda yetişmiş aile uzmanları, aile terapi uzmanlarını ne şekilde konuşlandırmamız lazım ve bağlantıyı nasıl kurmamız gerekiyor, bu çevirimi nasıl oluşturacağız konusunda onlarla da bu çalışmayı yaptık. 'Hukuki düzenleme mi gerekiyor, sadece kurumsal alt yapı oluşturduğumuz zaman bu işi başarabilecek miyiz' bunun çalışmasını yapıyoruz. İnşallah 2014’ün başında bunu bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Çünkü eğitim, manevi, psikolojik, mesleki gibi küçük küçük bir çok desteklerle evliliğin çok hızlı kurtarıldığını görüyoruz. Eğer illa ayrılmak zorundalarsa ki bu uzman raporuyla oluşacak, o zaman diyoruz ki en az zararla özellikle çocukları koruyacak, ne yapılması gerektiğini de onlara anlatacak şekilde süreci yöneteceğiz." dedi.
"BOŞANANLARIN YÜZDE 17’Sİ ESKİ EŞİYLE EVLENİYOR"
Bin 600 belediye ile birlikte çiftlere evlilik öncesi eğitim verdiklerini hatırlatan Şahin, "Aile-iletişim, aile hukuk, aile-sağlık gibi evlenecek çiftler başvurduğu zaman hemen bu çiftlerimizi eğitime alıyoruz. İhtiyaçları olan bilgileri veriyoruz. Çünkü boşanmalarda ilk 5 yıl çok önemli. Yarın bir sorunla karşılaşıldığı zaman bunu nasıl çözebileceği ile ilgili ona bir program veriyoruz. Her şeyi çözmeyebilir, bütün boşanmaları engellemeyebilir ama ilk karşılaştığı olayda yanlış kararlar vermesin diye onları bilgilendiriyoruz ve daha dirençli rehabilite edici hale dönüştürüyoruz. Evlilikle ilgili bu sistem devam ederken boşanmalarla ilgili biz aile araştırması sonucunda TÜİK verilerine baktık ve son 10 yılı taradık. 'Durumumuz nedir?' diye baktık, 2001 yılında ekonomik krizle beraber boşanmaların 140 bine çıktığını gördük. 10 yıl boyunca ortalama her yıl 600 bin civarında çiftimiz evleniyor. 100-120 bin arasında çiftimiz de boşanıyor. Bunun yüz de 80’ini yeniden evleniyor ama bunun yüzde 17’si eski eşiyle evleniyor. Bu çok ciddi bir oran. Demek ki çok hızlı dağıtıp, kırıp döküyoruz." ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz