YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğal Sit Alanlarında Devrim Gibi Karar

Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) geçen yıl kapatılarak tüm yetkiler Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne...

Doğal Sit Alanlarında Devrim Gibi Karar

Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) geçen yıl kapatılarak tüm yetkiler Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne devredilmişti. SİT alanlarının yeniden belirlenmesine yönelik Türkiye genelinde 22 komisyon kuruldu.

Komisyonda, hukukçu, çevre mühendisi, şehir plancısı, mimar, peyzaj mimarı, orman ve ziraat mühendisleri bulunurken, Doğal Sit alanlarındaki köy yerleşik alanlarında, civarında ve mezralarda yapılacak yapılar hakkında çalışma yapacak.

Tabiat Varlıklarını Koruma Merkez Komisyonu ilk ilke kararını aldı. İlke kararına göre, Doğal SİT alanlarındaki yapılaşma koşulları ile ilgili alınan kararda, Doğal Sit alanlarında komisyonun uygun göreceği projelere izinv erilebilecek. Karara göre, köy yerleşik alanlarında, civarında ve mezralarda koruma amaçlı imar planı hazırlanıncaya kadar ihtiyaçları karşılayacak eğitim, sağlık, güvenlik tesisi, ibadet yeri, köy konağı ile bakkal, manav, berber, köy fırını, köy kahvesi, köy lokantası, tanıtım ve teşhir büfeleri ve köy halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatiflerin işletme binası gibi hizmete yönelik yapıların, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu tarafından belirlenen ya da belirlenecek geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma kararları doğrultusunda hazırlanan uygulama projelerinin uygun görülmesi şartı ile yapılabileceğine karar verildi.

MUĞLA SİT CENNETİ

Türkiye genelinde en fazla SİT alana sahip iller arasında Muğla İzmir’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Doğal SİT alanı sıralamasında ise ilk sırada. Muğla’da 585 adet Arkeolojik Sit Alanı, 9 kentsel sit alanı, 152 adet Doğal SİT alanı, 4 adet arkeolojik sit alanı, bir adet arkeolojik ve tarihi sit alanı, 14 adet arkeolojik ve doğal sit alanı, 3 adet kentsel ve doğal sit alanı, 2 adet tarihi ve kentsel sit alanı, bir adet Tarihi ve Doğal sit alanı ve 1 adet kentsel, arkeolojik ve doğal sit alanı bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler