Size özel doğum kontrol yöntemleriyle hem hastalıklardan korunun hem de mutlu bir cinsel hayatınız olsun.Prezervatif
Erkekler için geliştirilmiş bir korunma yöntemi. lateks, kauçuk ya da poliüretandan yapılan bir kılıfın, cinsel ilişki sırasında penis üzerine geçirilmesi suretiyle koruma sağlıyor. Kullanımı kolay, ucuz, pratik ve cinsel yolla ulaşan hastalıkların bazılarından korunmanızı sağlıyor. Koruma oranı ise yüzde 60 ila yüzde 84 arasında değişiyor. Ayrıca son günlerde bazı firmalar kadınlara özel prezervatifler de üretmeye başladı. Sadece Amerika'da satılan bu yeni nesil ürünler şu anda popüler değil. 2001 yılında piyasaya çıktığında kadınların yüzde 30'u prezervatif kullanırken, dokuz yılda bu oran sadece yüzde 38'e çıkabildi.
Diyafram, spertamisid(sprem öldürücü), sünger tampon
Centers for Disease Control'un yaptığı bir araştırmaya göre, Amerika'daki kadınların yüzde 0.2'si diyafram kullanıyor. Sünger tampon ile spertamisid ise çok daha az kişinin tercih ettiği bir yöntem. Tamamen kadınlara yönelik bir korunma yöntemi olan diyafram, dairesel metal halka tarafından desteklenen değişik çaplarda lastik bir kubbeden oluşuyor. Koruyuculuğu ise prezervatiften daha fazla. İlişkiden iki saat önce vajinaya yerleştirilmesi gerekiyor. İlişki sonrasıda altı saat çıkarılmaması gerekiyor. Diyaframın AİDs'e karşı korunma oranı prezervatife oranla daha az. İlişkiden bir saat önce uygulanan spertamsid krem ise jel, köpük ve ovül formunda olan bir sprem öldürücü. Cinsel hastalıklara karşı koyabilse de kullanımı oldukça zahmetli. Sünger tampon ise poliüretandan üretilen bir köpük. Nemlendirildikten sonra vajina derinliğine yeleştirilerek uygulanıyor.
Doğum kontrol hapları
Kadınların en tercih ettiği korunma yöntemi. Koruyuculuğu ise yüzde 98. Rahim içi yumurtalık kanserine karşı da koruyucu etkisi bulunurken; akne, kronik başağrısı gibi rahatsızlıklar için de olumlu etki sağlıyor. Ancak sigara bağımlılarında damar tıkanıklıklarına, kalp krizine neden olabiliyor. Migreni ve karaciğer rahatsızlıkları olanlarda ise koruma oranı oldukça düşüyor. Doğum kontrol hapları ile aynı etkiyi gösteren ve son günlerde bir hayli tercih edilmeye başlanan bir diğer yöntem ise vajinal yüzükler.
Shot, yama ve rahim içi araç (RIA)
Sadece kadınların yüzde 3.3'ünün tercih ettiği shot, yılda dört kez uygulanarak üreme sistemini durduruyor. Aylık ya da üç aylık enjeksiyonun koruyuculuk oranı yüzde 98 iken adet düzensizliği riski dolayısıyla genellikle yeni doğum yapan kadınlara öneriliyor. Hormon emdirilmiş yara bantları olarak tanımlanan yamalr ise kombine ilaçlar ve cilde yapıştırılarak kullanılıyor. RIA ise koruyuculuğu çok yüksek olup, uzun süre kulanım sağlıyan bir yöntem. Bakırlı ve hormonlu olmak üzere iki cinse sahip. Ancak kramp, kanama, enfeksiyon ve dış gebelik gibi yan etkileri olabiliyor. Bu küçük ve elastiki araç rutin bir jinekolojik muayene sırasında ağrısız bir şekilde rahme yerleştiriliyor. On yıl süreyle rahim içinde kalabiliyor. Burada yarattığı ortam, hem spermleri öldürücü hem de eğer sperm yumurta ile birleşmişse, oluşan embriyonun rahme tutunmasını engelleyici nitelikte. Hormonal RIA'lar ise ader kanamalrı sırasında kaybedilen kan miktarını azaltmakta etkili ve rahimde sadece beş yıl kalabiliyor.